• özellikle can sıkan grup %1 in altına hitap ediyorsanız kurmayın
  • beyler ve hanımlar gelin lan biz de "ekşi sözlük canı sıkılanlar partisi" kuralım. seçime girmeye gerek yok adana'da kurulan güven partisi gibi kendi içimizde eğlence, parti, kumar geceleri falan düzenleriz.
  • çünkü parti kurmak, turşu kurmaktan daha kolaydır. imza atabilen otuz adet boş gezenin boş kalfası bulursanız parti kurulur.
    fakat otuz hıyar ile turşu kuramazsınız. sirke lazım, limon lazım, tuz lazım vs. turşu işi epeyce masraflı yani.
  • bence olması gerekendir. seçim barajı da %3 veya 5 seviyesine getirilmeli ki ülkeyi yönetme iddiası olan, insanlara/ülkesine birşeyler katma iddiası olan herkes kendine siyaset zemini bulabilsin. çoğu zaman yönetime etki edemese bile %1 oy bile demokrasinin temsiliyet hakkının gereğidir. çünkü %1 bile olsa olmalıdır, o görüş temsil edilmelidir.

    biz amerika değiliz ki demokratlar ve cumhuriyetçiler olarak ikiye ayrılalım. bizim toplumsal yapımız çok farklı. milyon tane siyasi görüş, milyon tane fraksiyon var. ister sağ-sol, ister sosyalist-liberal çatılar altında olsun, ister merkezi sağ veya sol altında olsun bu siyasi hareketlerin mecliste kendi zenginlikleriyle siyaset zemini bulabilmesi gerçek demokrasi açısından önemlidir.
hesabın var mı? giriş yap