• az önce orda olduğum, barış gelini olan ve tecavüze uğrayıp öldürülen pippa bacca'nin en son görüldüğü yerdir.

    (bkz: pippa bacca)

    edit: yazım hatası giderildi
  • aa başlığı görünce istemsizce sevindim. darıca'da oturan biri olarak hafta sonları kuzenlerle gezip tozup daha sonra dinlenme alanı olarak seçtiğimiz yerdir. eskiye nazaran yeni dekoru da oldukça güzeldir. ekşi'de buluşmak isteyen yazabilir. belki darıca sahil'e veya eskihisar'a geçer muhabbet ederiz. burger'da yanında... tercih size, gezmede eşlik etmek bana kalmış :)

    ayrı olarak acentelerin durağıdır. hünkar çayırı'na 2 dkk, darıca hayvanat bahçesi'ne 7 dkk, darıca sahil'e 12 dkk uzaklıktadır.
  • istanbul'un çıkışında kocaeli sınırlarında yer alıyor ve yolun kenarında gördüğümde "ulan böyle alakasız bir yerde bu mcdonald's iş yapar mı?" diye düşünürdüm ama gerçekten iş yapıyor. hatta yol kenarında bulunması sebebiyle, araba ile geçerken uğrayıp bir şeyler yenebilecek bir yer. hatta yanlış hatırlamıyorsam, arabaya servis de yapıyorlardı. ülkede pek fazla, arabaya servis kültürü olmamasına rağmen iyiydi açıkçası.
  • son dönemde akpli gençliğin piyasa yeri olmuştur. nargile kafe gibi arabaları çekip çimenlik alan bahçesine sandalyelere oturup piyasa yaparlar.
  • 90’ların başı falan, ufacığız… o zamanlar öyle amerikan fastfood zinciri türkiye’de pek yok, istanbul’da bile sayılı. çayırova, adı üzerinde çayırlık. ortasından e5 geçen bir çayırlık. yerleşim pek yok, biri şişecam biri sarkuysan olmak üzere iki üç tane fabrika, gyte yerleşkesi ve iki tane liseden başka bir şey yok. tam o aralar açılmıştı. normal aileler öyle canı istediğinde gidecek hamburger yiyecek falan, yok öyle şeyler. hem öyle bir kültür yok hem de alım gücü düşük. alım gücünü bugün gibi düşünün işte. özel bir gün olacak da gidilecek. göz gibi bakardık bir şey olsun da gidelim, yiyelim diye.

    ha bu arada, tadından lezzetinden değildi o hevesimiz. içinde küçük bir oyun alanı vardı, bir de hediyeli çocuk menüleri tabii ki. zaten bütün o çocuklukta 5 kere gitmemişizdir. şimdi büyüdük, her yer fast food zinciri. fiyat olarak daha ulaşılabilir ama biz büyüdük, eski hevesimiz kalmadı tabi. çocuklar hala seviyor ama onları da pek götürmüyoruz, özel bir şey olacak da... alım gücünden değil bu arada sağlıktan sebep… aradan geçen 30 küsür senede türkiye değişti, kocaeli değişti, istanbul değişti, kültür değişti, beslenme alışkanlıkları değişti, insanlar değişti, sebepler değişti ama çocukların makus kaderi değişmedi.* bir de o mcdonald’s hala orada, yanındaki benzinlikle birlikte.
hesabın var mı? giriş yap