• hakkı vardır. çevremde gördüğüm ve internette takip ettiğim tarihçilerin hiçbiri celal şengör'ün tarih konusundaki çocuksu malumatfüruşluğunu ve yaptığı apır sapır anolojileri ciddiye almaz. celal şengör okuduklarını anlamasa da çok okumuştur, gayrıciddi bir ortamda tarih muhabbeti yapmak için iyi adamdır. zaten adamı ciddiye almamak niye mide bulandırıyor onu da anlamadım.
  • tarih öğrenimi almış, tarih konusunda birkaç yüksek lisansı alan genç bir tarihçinin bunu demeye hakkı vardır.

    hayırdır sizin mide buna mı bulandı, gerçek dünya problemleriyle ilgilenin yanınızda bir lügatla:)
  • celal şengör, tarihi olayları anlatırken, kendi inandığı/inanmadığı şeyleri ve hayat felsefesini, tarihi olaylara ve şahıslara yükleyen biridir. kendisi iyi bir jeolojist ve bilim adamı olabilir ama bu onun tarihi gerçeklere objektif bakamadığını değiştirecek bir olgu değildir. halil inalcık dışında objektif bakabilen de pek çıkmamıştır zaten
  • kısmen haklı kişidir.

    celal şengör tarih konusunda bilgili bir insan olsa da çoğu zaman akademik dille konuşmayan ve bazı saplantılarını ( moğolları aşırı övmesi ve abartması, tarihin en büyük komutanı cengiz, iskender ve timur savını altını doldurmadan cansiperhane savunması vb..) aşırı dikte etmeye çalışan birisi.
  • tarihçi değilim. tarih hakkında bilgimin olması beni bir tarihçi de yapmaz. ilk entryden ve kimin hangi tespiti yaptığından bağımsız bir şekilde ben de celal şengör tarihçi değildir diyebilirim. ki değildir de. eğer tarih alanında uzmanlık gerektiren konularda ahkam kesiyorsa elbette ciddiye almamak gerekir. ama kendi uzmanı olduğu alanlarda neden ciddiye alınmasın?
  • bu videoda bulunan hanımefendi için birşey söyleyemem ama, gerçek bir tarihçi gayet tabiki celal şengör'un tarihsel saptamalarini ciddiye almayabilir çok normal celal bey oldukça bilgili olabilir bu konularda onunla entelektüel bir tarih sohbetinin parçası olmasını yadirgamam, ama bir tarihcinin tarih konusunda ciddiye almıyorum demesini de yadirgamam. ben mesela jeoloji üzerine okuma yaparım ilgiliyimdir. celal bey deseki sen kimsin ona derim hocam çok haklısın sadece bir meraklı insanım. bu da benzer bir konu.
  • celal şengör ile arkadaş olmayan tarihcilerin %90'ı bu tanımlamanın içine girecektir
  • akademik açıdan söylüyorsa -ki öyledir- normal bir söylem, tabi kendisinin de tarih üzerine akademik eğitimi aldığını kabul edersek. yoksa tarihçi diye geçinen akademik kariyeri olmayan tipler de var. fas'ın sıcacık ikliminden çıkmış mis gibi fesim var, yen mi?
  • açılın beyler kadın haklı ... böyle düşünenler olunca çok mutlu oluyorum nedense :)
  • gayet güzel bir şekilde durumu özetlemiş arkadaş
    bende katıldığı programlarda "aaa öylemiymiş ilk defa duyuyorum" diye tepki verdiği bilgiyi sokakta birçok insan bilir.en güzeli ise ilber hocayla yaptığı programlarda konuşurken hocanın araya girip yok o öyle değil bak anlatayım diyerek kendisini aydınlatmasıdır.
    kendi uzmanlık alanında iyi olabilir ama alanı olmayan konularda konuşurken boş yapıyor genelde
hesabın var mı? giriş yap