• neyse lakers yüzünden çok aç kalmadı adam ya.

    http://espn.go.com/…t-charles-barkley?ex_cid=espnfb
  • geriye bakıp oyunculuk yıllarını izlemeyi sevdiğim muhteşem adam. o kadar saf ve o kadar iyi niyetli ki tnt'de yıllarca üstünden tüm dünya basketbolseverlerine mizah şöleni sunulmasına gıkını bile çıkarmaz. eski programların birinden bir video buldum ki allahlık.

    https://www.youtube.com/watch?v=zgaotz8d6hw
  • jordanzede nba yıldızlarından biri.

    yüzük için çok kasmışlığı vardır. power guard tanımını literatüre kazandırmıştır. parkeye çıktığında bildiğin orospu çocuğu olabilir. kazanmak için her yol mübahtır diyenlerdendir.

    ama bu konuda asla bir reggie miller olamaz.
  • uzun süren gözlemlerin sonucu, bu adamın nba'in sinan engin'i olduğunu fark etmiş bulunmaktayım. bütün shaqtin a fool bölümlerinde hangi oyuncu çıkarsa çıksın muhteşem bir yıl geçiriyor, zaten pırıl pırıl bir çocuk diyor lan. *
  • super adam ya, diyor ki hayatimda aldigim en guzel iltifati chuck daily'den aldim 1992 olimpiyatlari sirasinda: "chuck sen dunyanin en iyi 2. oyuncususun dediginde, saka yollu olarak kim benden iyi ki demistim ama donup baktigimda aldigim en iyi iltifatin bu olduguna inaniyorum" :)
  • bill simmons'ın 'the book of basketball' kitabında kendine iyi bakmaması sebebiyle potansiyeline yaklaşamadığı belirtilen nba oyuncusu. hakkında eğlenceye düşkün olduğu, yaz kamplarına bile formsuz ve kilo fazlasıyla geldiği anlatılır. pazar öğleden sonra madison square garden'da maçı olmasına rağmen, cumartesi gecesi manhattan'da mekanlarda içip dağıttığı ile ilgili bir hikayesi bile var. hatta maçtan sonra danny ainge yüzüğünü gösterip, 'işte bu nedenle bunlardan birine sahip olamayacaksın' diye kendisine bağırmış. buna rağmen kendisi eğlenceli, şakacı ve popüler bir şahsiyet olduğu için medya kendisinin negatif yönlerini görmezden gelmiş, ancak las vegas'ta 400,000$ kumarhane borcu ve içkili araba kullanmaktan tutuklanması gibi olaylardan sonra özel hayatının hiç de iyi gitmediği ortaya çıkmış.
  • stephen curry için "sadece çok iyi bir şutör, başka bir şey değil." diyerek curry fanlarını üzmüştür.
  • oynarken de troldu. emekli oldu uber trol olarak hayatina devam ediyor.
  • curry için dedikleri doğru ise bok yemiş adamdır. curry çok iyi değil harika bir şutördür. zira nba tarihinde müsait pozisyonda çok iyi şut atabilen yığınla topçu görmüştür. ancak hem çok hızlı şut atabilen ve bunu çok zor pozisyonlarda el üstü yapabilen ve sürekli yapabilen başka topçu görmemiştir. bunun yanında ball handling denen olayı harika olup oyun görüşü ve asistleri de çok iyidir. en ufak boşlukta içeri dalıp gerek göz yaşı damlası ile gerek direk sayılar bulabilen bir isim curry. sırf russel westbrook gibi yaldır yaldır rakibinin üzerine gidemiyor diye eleştirilmesi komik gerçekten. bu performansı devam ederse kariyeri bittiğinde onu gelmiş geçmiş en iyi bir numara olarak anabileceğiz.
  • bu abimiz göbeklidir, baksan bundan bir bok olmaz dersin şimdi ama kendisi gerçekten efsane bir adamdı.

    pozisyonunda oynadığı adamlara karşı fiziksel dezavantajına rağmen tam bir rebound canavarıydı. rebound canavarı deyince gözünüzde deandre jordan tipi kalas bir oyuncu canlanmasın. kendisi hücumda da müthiş bir skorerdi. sırtı dönük, face up, orta mesafe şut hatta ara sıra üçlükle rakip takımı bezdirirdi.

    yine ne kadar efsane bir basketbolcu olduğunu anlatacak bir istatistik de vereyim. kariyerinde bir sezonda 25s 10r 5a ortalamaları tutturan 6 oyuncudan biridir. diğer beş oyuncu ise şunlar:

    wilt chamberlain
    kareem abdul-jabbar
    larry bird
    oscar robertson
    elgin baylor
hesabın var mı? giriş yap