• dindar olmayan tipler için söylüyorum; yaş ilerledikçe bu durum daha da artar. kendini bildiği 15- 20 yaşlarından sonra 60-70 yılı var demektir yaşadığı. bu oldukça uzun bir süre. bu süre içinde çok defa kozmik adalet olarak niteleyebileceği durumlar ile karşılaşmıştır. bunun yanında diğer insanların tecrübelerini de görmüş, dinlemiştir. bu gibi durumları din ile ilişkilendirmek istemediğinden ve bir şekilde mağduriyetinin giderildiğini, intikamının alındığını da düşünerek kozmik adalet kavramına sığınmıştır. bu tavır bencilcedir ve tek yönlü çalışır. kendi başına gelen olumsuz durumlar için böyle düşünmemiştir. oysa bütün olan biten sadece hayatın doğal akışından ibarettir.
    dindar olanların durumunu ise anlatmaya gerek yok.
  • ne kozmik adaleti hımınah adaletin kendisi zaten saçmalık. düşün ki hırsızlık yapıp insanların hayatlarını çalıyorsun. sadece birkaç sene hapis cezası veriyorlar. keza zevk için iki, üç, dört kişi öldürüyorsun hapiste yaşamaya devam ediyorsun. bir de sana izin veriyorlar dışarı çıkıp bir daha öldürüyorsun. adalet insan uydurması bir kavramdır. devlet, kanun yoksa, adalet de yok. bu kadar!
    sen hiç ceylanı öldürdüğü için cezalandırılan aslan gördün mü? peki hiç fok balığını vahşice parçaladığı için ceza alan katil balina? var olan herşey doğada, götünüzden şeyler uydurmayın, adalet filan...
hesabın var mı? giriş yap