• feys'te seçenek bir öykü anlatımı var.

    (bkz: cimon)
    (bkz: roman charity), adult breastfeeding
    (bkz: phintias), damon
  • barok tarzının önde gelen isimlerinden olan peter paul rubens'in, 1635'te yaptığı tablodur. rusya'nın st. petersburg kentinin dünyaca ünlü hermitage müzesinde sergilenmektedir.

    tabloda elleri bağlanmış yaşlı bir mahkum ve onu emziren genç bir kadın resmedilmiştir. cimon(yaşlı adam) dönemin iktidarı tarafından bir şeyleri itiraf ettirmek üzere açlığa mahkum edilmiştir. o sıralar yeni doğum yapan kızı pero, büyük zorluklarla gardiyanlara rüşvet vererek babasını ziyarete gider ve babasını ölümden kurtarmak için kendi sütüyle emzirir. gardiyanlardan biri durumu görür ve yaptığı bu fedakar davranış yetkilileri dize getirir, cimon'u serbest bırakırlar.

    https://eksiup.com/p/ca100777tx9j
  • bir başka anlatımı da şöyledir. kumaş tüccarı zengin adam, sektörde rekabet ettiği bir adamın asılsız iftiralarıyla açlık cezasıyla zindana atılır. açlık cezasında mahkumun zindanda açlıktan ölmesi amaçlanır.
    yeni doğum yapmış kızı babasının her gün 20 dk olan görüşünü kullanmış fakat ilk iki gün sütünden babasına vermek aklına gelmemiş. diğer gün babasını ziyaret ederken gardiyana çocuğunu emzireceğini söyleyip kendilerini yalnız bırakmalarını sağlar.bitkin olan babasına sütünden verir. 40 gün boyunca bir memesini oğluna diğerini babasına ayırır.
    bu süre zarfında adamın ölmemesi toplum içerisinde büyücü oldukları yönünde söylentilere neden olur. büyünün gazabından korkan hükümdar adama özgürlüğünü bağışlar.
  • zengin kumaş tüccarı yaşlı cimon kendisine atılan bir iftira yüzünden o dönemde sürekli uygulanan açlık cezasına çarptırılıyor, ceza mahkumlar ölene kadar devam ediyor. cimon'un kızı pero buna dayanamaz ve babasını kurtarmak için yol arayışına girer.
    cezaevinin günlük 20 dakika görüş hakkı vardır. pero bu hakla her gün babasının ziyaretine gidebilecekti ama cezaevinin kuralları gereği cezavine yemek sokmak yasaktır.

    pero ise bu yasağı yeni doğmuş bebeği sayesinde deliyor. her görüş günü görüşmeye bebeğiyle beraber gidiyordu yanlarında ise sürekli iki tane gardiyan bulunur. pero'nun babasına yardım edebilmesi için gardiyanlardan kurtulması gerekiyor bunun için de görüşme her başladığında gardiyanlara bebeğimi emzireceğim dışarı çıkın diye ricada bulunur ve gardiyanları dışarı çıkartır, gardiyanları dışarı çıkartıktan sonra memelerinin bir tanesini bebeğine diğerini ise bitkin haldeki babasına veriyor ve emmesini istiyor.

    günlerce ölmeyen cimon herkesi tedirgin ediyor. cimon haricinde 40 gün açlığa dayanan mahkum yok. böyle olunca pero'nun ve cimon'un üstün güçlere sahip olduğu söylentileri çıkıyor ortaya. bu söylentiler kralın kulağına varınca kral korkmaya başlıyor ve korkudan cimon'u serbest bırakıyor.

    bu hikayeyi tablosuyla ölümsüzleştiren ressam ise peter paul rubens'tir.
    tablo

    d: sözlük yönetimi görseli kaldırmış yeni tablo eklendi.
  • (bkz: brexit)
hesabın var mı? giriş yap