• 4 baş olarak beyaz file içinde kolay soyulabilir görünümü ve simetrik dişlerine aldanıp satınaldığım, evde etiketindeki prc yazısını görür görmez çöpe attığım sarımsak.
    hayır ülkede sarımsak üretilmiyor olsa anlayacağım. çinden sarımsak mı gelirmiş yahu.
  • süper(!) tarım politikası güttüğünü savunan hükümetin son ürünlerinden biridir. dünyada kalitesiyle ön sıralarda yer alan kastamonu sarımsağı varken 2009 yılının kasım ayında çıkardıkları kanunla sarımsak ithalatına onay vermişlerdir. ulan bu piktiğimin çinlileri zaten her bir haltı bu ülkeye sokuyorlar bırak bari sarımsağı sokmasınlar. yakında patates de gönderirler ne de olsa türkiye'de yetişmiyor.(!) sen yerli üreticiyi koruma, sonra git sarımsak getir pirinç getir dana getir sonra türkiye süper yolda en büyük 17. ekonomiyiz cart curt diye atıp tut. suç hükümette değil ona inananlarda. devam edin siz. çocuklarınız ileride domatesi de patagonyadan ithal edip yiyecek.
  • arkadaşın evinde, mecbur kalınıp ve ne menem bir şey olduğu bilinmediği için ayarsız kullanıldığı bir çiğ köfte gecesinin sabahında, kendi ev ahalinizin "ulan gaz kaçağı mı var acaba evde?" gibi bir şüphe duymasını sağlayacak zehir.
  • kocaman dişli, kuru lezzetsiz ürün. dövmesi bir dert, yemesi bir dert. uzak durulası. alternatifi varken görünüşüne aldanmayın.
  • özünde bir kastamonulu olarak farketmeyerek yediğim bu sarımsak cinsi için, başta taşköprülüler olmak üzere kastamonululardan, vatandan, milletten ve bu sarımsağın eşlik ettiği makarnadan, salatadan, yoğurttan, ve hatta hatta çin usulü pişirilmiş brokoliden özür diler, kürsel ekonomiden hesap soracağımı bildirir, saygılar sunarım (!).
  • yerli sarımsağa göre aroması oldukça az olan ithal üründür.

    dişler kocamandır , ayıklanması dişlerin soyulması daha pratiktir ama tadı 10 para etmez.
  • havanda dövüp birazını kullandıktan sonra ertesi gün havanda kalan gerisinin
    renk değiştirerek yeşile döndüğüne şahit olduğumuz sarımsak.
    küf falan değildi. diriliğini kaybetmemiş sarımsaklar yemyeşil olmuştu.
    ve anladık ki aldığımız sarımsak çin'den gelmişti.
  • marketlerde çin sarımsağı olmayan sarımsak bulmak mümkün değil. ben bu gün bunu anladım. geçen gün migros'a gittim çin malı olmayan sarımsak var mı dedim. çin malı değil ki bizdeki dedi görevli. gittik bi de birlikte baktık. üzerinde verita garlic yazıyor. ama üretim yeri falan yok. dedim ki ben internetten baktım bu çin'den geliyor.
    işin komik yanı verita 'nın kendi sayfasında dört kere hacca gittik geldik aha dayıya sor dan hallice ifadelerin yer alması.
    --- spoiler ---

    geçmişi tarih öncesi zamanlara kadar giden sarımsağın orta asya kökenli olduğu sanılmaktadır. salgın hastalıklara karşı doğal bir koruma sağlayan sarımsak tam bir vitamin deposudur. bu faydalı özelliklerine rağmen kokusundan dolayı kullanımı, tarihine göre biraz geç artmıştır. verita sarımsak yılın 12 ayı boyunca çin’den ülkemize getirilmektedir.
    --- spoiler ---

    sarımsağın ana vatanı çin, öbür sarımsaklar hep kokuyo bizimki mis gibi, yılın 12 ayı da üretiliyo, aha dayıya sor.
  • dünyadaki sarımsağın büyük bir kısmını zaten çin üretiyor. burada büyük bir kısmı derken %60 dan fazlası belki daha da fazla. abd de mesela %90 mış.

    "2009 yılının kasım ayında çıkardıkları kanunla sarımsak ithalatına onay verenleri bir güzel anıyorum"

    çin sarımsağı doğal ve lezzetli olsa bile ülkemdeki sarımsağın nesi vardı da kaşındınız çin sarımsağı aldınız?
  • kalite olarak katiyen bizim sarımsağın yanına yaklaşamaz. üreticiler inşallah salaklık edip yerli sarımsaktan buna dönmez. biz de tüketiciler olarak ne kadar uzak durursak pazarı o kadar gelişemez.
    koca taneli, tatsız, kokusuz bir şey. yemeğe sarımsak attığına dair şahit getirmen lazım.
    bugün bir arabada yaşlıca adamın biri bizim yerli sarımsakta satıyordu. görünce hemen aldım. mutfakta soyuyorsun salonda kokuyordu. sarımsak dediğin böyle olur.
hesabın var mı? giriş yap