• apaçık bir gerçektir. sokaklarda yüzlerce kedi varken petshoplardan, internetten sırf görünüşü güzel diye kedi sipariş edip oyuncak niyetine evine alan insan hayvansever falan olamaz.
  • hayatında hiç bir hayvanın başını okşamamış, bir kap su, bir kap mama koymamış yazar beyanı.
  • cins kedi cins köpek sahipleri açık ve net hayvan düşmanıdır. scottish cinslerinden biliyoruz, hayvan genetik olarak kusurlu ve acı çekiyor. ayrıca sahiplenme falan yok direk üreticiden satın alıyorsunuz. ses telleri kesilmiş pomeryanlara para veriyorsunuz. bu hayvanları üretenler kadar sizlerde itsiniz. evinizde bir hayvan değil birer biblo istiyorsunuz. götümün hayvan severleri
  • valla kedim cins. annesi atmıştı kenara. günlerce biberonla besledim. aylarca gözümü üstünden ayırmadım. azıcık miyavlasa uykumdan uyanıyorum. elimden geldiğince iyi bakıyorum, onun hayatını iyileştirecek her şeyi, kendi ihtiyaçlarımı görmezden gelerek karşılayabiliyorum ve size göre hayvansever değilim. istisnalar kaideyi bozmuyosa da herkes bir değil. genellemeyin.
  • sokaktan tekir edinip, lan bu ortalığın mına koydu diye hayvanı terk eden sözde hayvan severleri bizzat gördüğüm için katıldığım tespit.
  • ne alakası var canım, cins olmayan kedilere karşı alerjisi vardır, az tüy döküyodur bir de instada %45 faha fazla like getiriyodur.
  • petshop'tan herhangi bir hayvan almak, hayvan sevmek değil, vahşete ortak olmaktır.

    cins hayvan üretimi vahşettir.
  • cins değil, para vererek hayvan alan bir kimse hayvansever olamaz. hiç öyle tekir evin amına koyarmış gibi bahanelerle vicdanınızı rahatlatmayın. alma kardeşim o zaman götün yemiyorsa hayvan bakma evinde.

    bir hayvanı satın alarak bu düzene destek veren kişi hayvansever olamaz.

    özelden yazan mala bak:

    görsel

    kedisi koltuğu tırmalasa sokağa atacak “hayvansever” siktir git peluş oyuncak al o zaman.
  • öncelikle bir hayvanın cins olması satın alındığı manasına gelmez. ben hepsini seviyorum mesela, nick altımda yazan birinci entry'den de anlaşılacağı üzere; kimsenin de beni hayvansever olarak görüp görmemesiyle ilgilenmiyorum.
  • edit: altta birkaç denyo entry sıçmış. insanlar genel olarak gerizekalı bir tür olduğu için böyle toplu cevap vereyim teker teker uğraşmayayım. şimdi ben hayvansever değilim, gösteriş sevdalısıyım ya hani, böyle olunca kedimce gösteriş sınırları içinde fayda görüp genel olarak ilgi ve sevgi göstermemem lazım, onu çürütüyorum. anladın mı beni e beyin nöronlarını siktiğim. bir tanesi de döktüğüm para olarak cımbızlama yapmış. sik kafalı seni, ben bununla övünmüyorum. benim kedim benden daha kaliteli yaşıyor kendi sağlığımdan öte onu düşünüyorum ve bunun için maddi manevi kaçınmıyorum diyorum. sizde beyin yok aq bok var bildiğin.

    british cinsi kedim var. kedinin mamaları vitaminleri bile yurt dışından özel getirtiyorum. malt, tüy sağlığı, kalp sağlığı vs için takviyelerini düzenli veriyorum. 2-3 günde bir acana/schesir olmak üzere yaş mama veriyorum. özel porselen yüksek mama kabı, paslanmaz çelik su pınarı, bir sürü oyuncak, istemediği kadar ilgi ve sevgi gösteriyorum.

    ayyhh ben sokaktan aldım kedimiiiğ diyen ahlak arsızlarının çok çok büyük çoğunluğundan da kedime daha iyi baktığımdan %100 eminim.

    şimdi fikrinizi alın götünüze sokun.

    edit: ha söylemeyi unutmuşum, britishlerde malum kronik kalp problemi olabiliyor. sırf bunu varsa erken önleyebilmek için kalktım kedi köpekler için özel kardiyoloji merkezine götürdüm detaylı kontrol yapıldı. paranın zerre önemi yok ama çoğunuza verseler tatil yapacağınız seviyede parayı sırf kontrolleri için gözümü kırpmadan veriyorum. tekrar götünüzden çıkarıp sokun fikrinizi şimdi.
hesabın var mı? giriş yap