• inişli çıkışlı bir performans çizse de gideri olan dizi.

    3. sezon çok heyecanlı bir şekilde bitti. 4. sezon son sezon ve 6 bölümden oluşacağı için beklentilerim yüksek. kiera ablamızı şimdiden özledim.
  • 4. sezon 1. bölümü ile ortamı şenlendirmeye başlamıştır. iyi seyirler.
  • öyleyse spoilersız bilgilendirme de benden gelsin. kiera ablamız gelecekte polis memuru tarzı bir abladır ve onun zamanında şirketler dünyayı yönetiyorlardır. alec sadler dedemiz ise sadtech adında bir şirketin kurucusudur ve paraya para demiyordur. ülkeyi -dünyayı da mı acaba bilemedim- o yönetiyordur. şirketlere karşı olan bir grup insan -liber8- ise terörist olarak adlandırılmışlardır ve şirketleri yok etmeyi amaçlamaktadır. bunların hepsi yakalanmış tam idam olacağı sırada zaman makinesi olan küreyi çalıştırıp geçmişe dönerler. amaçları daha güçlenmeden şirketleri yok etmektir. kiera ablamız ise yanlışlıkla -aslında değil- liber8 ile birlikte geçmişe dönmüştür. burdan sonra hikayemiz başlıyor. kiera bir şekilde geçmişe döndüğü ilk gün genç alec sadler ile iletişime geçiyor. sonra bir bakıyoruz ben liber8 uzmanıyım diye kendini polis departmanına pazarlıyor ve alec yardımıyla liber8 kovalamacası başlıyor. işler ilk göründüğünden çok farklı gelişiyor. her sezon şaşırtıcı gelişmelere şahit oluyoruz falan da filan buraları geçip yorumumu yapıyorum.

    bilimkurgu-polisiye seviyorsanız izleyin abicim. benim gibi 2.sezon ortalarına dogru sıkılıp bırakabilirsiniz ama hemen sonrasında da tüm bölümleri yalayıp yutup 4.sezonun 2.bölümünü haftalardır bekliyor da olabilirsiniz. ah kahpe kader neden bittikten sonra başlamadım ki sürekli 2.bölümü aramaktan gına geldi. ayrıca belirteyim alec sadler çok hoş, ha tabi ki küçük olanı yani ne sandınız? adam çok iyi rol yapıyor ve bence havalı. akıbetini bilmiyorum çok yanlış yola düşebilitesi varmış gibi duruyor ama her türlü sevilesi bir karakter. 3.sezon ayrı güzel diye de ekstra belirtmek lazım. kişiler arası güç dengeleri değişiyor, ittifaklar değişiyor, amaçlar değişiyor falan gör curcunayı. bence izlenmesi gereken bir dizi. fringe sonrası beğenebildiğim nadir dizilerden
  • 4. sezonun 2 bölüm sonrasında anladım ki bekleye bekleye beklentilerim yükselmiş bu diziden zira 2 bölüm sonrası hayal kırıklığı oluştu ben de. sezon finali için beklentilerim oldukça düştü.

    kiera ablayı'da o kadar özlememişim. bazı şeyler hatıralarda daha güzel sanırım.
  • bana cuk diye oturan dizi. yani sanırım tarzımı buldum ben. bayram günü öğleden sonra başlayıp şu saatte bitirdim ilk sezonu. bence müthiş olmuş.
    izleyin izlettirin.
  • 3. sezon 7. bölümde mülksüzler kitabına selam çakmışlar.
  • s4e4 spoiler

    freelancer'ların olayı belli oldu. time traveller denen değişik bir abinin askerleriymiş de yok zamanda değişen noktaları düzenleyeceklermiş falan. alec'ler karşılaştı, meğer bizim genç alec sayesinde yollamış yaşlı alec kiera ve liber8'i geçmişe. tam bir paradoks.

    jason alec'e annesini gösterdi, emily de jason'ın annesi olmadığını öğrenince bastı gitti. nasıl olacak bilmiyorum. yaşlı alec diğer kadına deli gibi aşıkmış, bizim alec emily'ye vurgun. benim de tercihim emily, üzgünüm jason.

    kellogg'un askerleri de kendi zamanlarında tanıdıkları insanları kurtarabilmek için portal hazırlıyorlarmış da kiera da bu sayede kendi geleceğine dönebilirmiş. bu durumda brad ve kiera birlikteliği ne olur bilinmez. ama ben kendilerini çok yakıştırıyorum.

    kaldı 2 bölüm, nasıl toparlanacak bilmiyorum. o kadar izledik senelerdir, düzgün bir final yaparlar umarım.
  • finali yaklaştıkça heyecanı tırmanan dizi. paradokslar, taymlaynlar derken bitmesine sadece iki bölüm kalmış, resmen üzülüyorum.

    --- spoiler ---

    4. sezon 4. bölümde keira ne güzel gözünü açtı o kellog dürzüsünün. "kimse sana güvenmezken sen kendine nasıl güvenebilirsin" diye sorunca kafasına dank etti bazı şeyler. şu çok bariz ki o inşa ettikleri zaman makinasıyla gelecekteki kellog'u getirecekler. genç kellog'un koruması olan ablanın da dediğine göre böbrek yetmezliğinden ölüyormuş. o gözümüze sokulan diyaliz makinasına o yüzden ihtiyaçları var. uyumlu böbreği de kellog'un kendisinden alacaklar besbelli hahhah. o yüzden duruma uyandı da gene yana yakıla keira'dan yardım istiyor. olan kendi çapında nerd nerd takılan lucas'a oldu ne yazık ki. inşa edilen stargate makinasını göremeden öldü gitti garibim.

    o değil de bunca hikaye örüp finale iki kala birden bire hz. isa kılıklı bir zaman yolcusu icat ettiler biraz garip oldu. sanki finali bağlayamıyorlarmış da son anda bu adamı dahil etmişler gibi oldu. umarım lost gibi, fringe gibi finalde patlamazlar.

    --- spoiler ---
  • 4. sezon 5. bölümüyle aksiyona , çatışmaya , şiddete doyurmuştur.

    kiera ; ''zamanıma döneceğim'' diye yedin bitirdin bütün vancouver halkını.

    yayın hayatının son bölümüyle önümüzdeki hafta ekranlara veda edecek olan dizi çok sağlam bir final yaparsa izlenmeye değer diziler arasında yerini alır. lost , fringe gibi dizilerin finalinden tatmin olmadık ; bari sen üzme bizi.
  • liber8 ile baslayan olaylar, kellog'un böbrek nakline kadar geldi ve bu beni hic tatmin etmedi ey sözlük.
    oysa ne güzel bir direnis vardı gelecekteki sirketlerin tekelinden dünyayı kurtarmak icin.
hesabın var mı? giriş yap