• tüm ana karakterlerine bayıldığım 8.sezonunda olan harika dizi.(bkz: spencer reid)(bkz: jennifer jareau)(bkz: aaron hotchner)
  • "seni severdim ve sana rağmen " dediğimizdir.
  • gergin bekleyişin sona erdiği, oyuncu firesi vermeden 9. sezon onayı alan dizidir. aslında dizi çok daha öncesinde onayı alabilirdi. ratingleri iyi durumda, bu konuda bir sıkıntı yok. ama oyuncuların anlaşmalarında yaşanan sorunlar yüzünden bu kadar gecikti. özellikle a.j. cook ve kristen vagsness'in anlaşmaları iyileşmeşse (ücret açısından) anlaşmalarını yenilemeyeceklerini bildirip cbs'e kafa tutmaları takdire şayandı. eğer ekipte bir birlik olmasaydı kabul ettirmeleri zordu. bu sayede oyuncuların ne kadar iyi anlaştıklarını, iyi arkadaşlar olduklarını anlıyoruz.

    1 sezonu daha garantiledik. aslında thomas gibson, joe mantegna, shemar moore, kristen vangsness ve a.j. cook 2 senelik anlaşma imzalamışlar. bakalım gelecek sene, sezon sonunda cbs bize ne gibi sürprizler yapacak.

    --- spoiler ---

    sezon finaline de az kaldı. 2 saatlik bir sezon finalimiz olacak. ve sezon finali replicator ile ilgili. sonunda kim olduğunu öğreneceğiz. yalnız, gideon tahminlerinin doğru çıkacağını sanmıyorum. mandy patinkin diziden resmen kaçarak uzaklaştı. şu sıralar homeland'de oynuyor. geri dönmez. bu dizide bir aynalı tahir vakası yaşanacağını da sanmıyorum. yani karakteri başkasına oynatmazlar. sezon finaline konuk olacak oyuncu mark hamill. aslında benim de sağlam tahminlerim yok ama kendisi replicator olabilir. kim bilir, belki bu sefer dark side'a geçmiştir. bir de replicator'ın tanıdığımız birini kurban edeceği söyleniyor. ekipten biri de olabilir. ya da ekibin ailesinden biri falan. 8x23'te hotch'ın kardeşi gelecek. 8x23-24 sezon finali olacak, bu durumda hotch'ın kardeşinin de kurban olma olasılığı var.

    ve çok sevgili spencer'ım reid'im, şu sevgili senaryosunun ortaya çıktığı andan beri kendisini üzeceklerini biliyordum. keşke yanılsaydım tahminimde ama maalesef doğru çıktı. o perişan oldukça ben de onunla beraber perişan oldum. ben kıyamazken senaristler nasıl bu kadar vicdansız olabilmişler ki? matthew gray gubler ise karakterine böyle bir senaryo yazılmasından memnun. hatta olayların bu şekilde gelişmesinde kendisinin etkisi var. karaktere biraz duygusallık katılmasını istemiş. ama bu duygusallık beni parçaladı o ayrı tabi. 8x20'in sonundaki dans sahnesinde yine tutamadım gözyaşlarımı. bir türlü mutlu olamadı tek boyutlum.

    bu sezon 8x10'u ve 8x20'yi matthew gray gubler yönetti. ikisi de reid ağırlıklı bölümlerdi. adamın asıl mesleği zaten yönetmenlik. işini de severek yaptığı her halinden belli oluyor. gelecek sezon daha fazla bölüm yönetmesini umut ediyorum.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    #6 bölümü çok basite kaçan dizi. şu zamana kadar gördüğümüz o olağanüstülükten eser yoktu. her şey tahmin edilebilir kıvamda tamamen saw çakması bir bölümdü.

    --- spoiler ---
  • 8. sezon finali ile her zamanki gibi gerilimi tırmandıra tırmandıra yerimde oturtmamıştır.
    öncelikle 23. bölümü geç, sezon finalinin yanında biraz sönük kaldı o yüzden direk sezon finaline giriyorum.

    --- spoiler ---

    ölene kadar kıymetini anlamamışız erin, david de yıkıldı yazık adama. yalnız kopyacı-duplicator haklı arkadaş, sen o kadar yıl çalış, uğraş, didin, kansasa göndermişler la adamı, kansas ney? yazık geri dönmek için neler çekmiş. sapıtması normal. yalnız penelope'nin sisteminin çökertebilecek kadar iyi bir hacker olması, biyokimyacı olması, artı ajan olması da ayrı bir abartı olmuş, yuh yani. bir insanın bu kadar yetenekli olması da bilmem mümkün mü? süperzeka falansa demek.

    yalnız yeni birileri girmeli artık diziye, tamam güzel gidiyor ama monotonlaştı dizi, belki de bu sezon strauss yerine daha ilgi çekici biri gelir. umalım öyle olsun.

    --- spoiler ---
  • dün gece 23.bölümü açıp izlemeye üşendiğim bugünse pişman olduğum canım dizim.

    --- spoiler ---

    morgan bi kez daha "baby girl" desene!

    --- spoiler ---
  • diğer dizilerde polis olarak oynayan dört oyuncunun konuk oyuncu olarak yer aldığı dizi. üçü yine polis olarak biri kurban yakını biride seri katil rolüyle.

    breaking bad'den dea special agent hank schrader (dean norris)
    the closer ve major crimes'tan lapd detective lietuant andy flynn (tony denison)
    shameless'tan cpd officer tony markovich (tyler jacob moore)
    dexter'dan fbi special agent frank lundy (keith carradine)

    --- s06e01 spoiler ---

    ekiptekiler 26 yıldır öldürüp en sonunda dedektifin kızını kaçıran karanlıklar prensi lakaplı seri katilin radyo dinlediğini öğrenirler ve onunla iletişime geçmek için tüm radyolarda ortak yayın için izin alırlar. normalde konuşması gereken ekip lideri hotch ama o ben oraya uzağım diyip basınla iletişim sorumlusu olan jj'e senin yapman gerekiyor diyor. yayından öncede telefonla taktik veriyor. e arkadaş telefonu mikrofona uzatmak çok mu zor ?

    --- spoiler ---
  • yeni izlemeye başladıgım ve daha önce neden izlemedigime anlam veremedigim bol seri katilli dizi. bölümlerinden birinde opeth çalması ve sapık gibi zeki olan reid karakteriyle beni şu gunlerde kendisine bagladı. ayrıca yuh ya, 8 sezon olmuş, neverending series demek istiyorum buna. *

    edit: bunun neresini kötülediniz pardon? yok ya buradaki birçok insanın algısını çözemedim.
  • zorla bitirdiğim dizi, bir süre sonra iyice saçmalamaya başlıyor.
  • bir suçluyu yakalayabilmek için, onun gibi düşünmek zorundasınız.... criminal minds, mesleğinde bu düşünceyi uygulayan uzman bir grubun maceralarını anlatıyor. quantico´daki davranış analizi ünitesi´nde çalışan özel bir ´profiler´ ekibiyle... onların işi, ´suçlu beyin´leri analiz etmek. ´profiler´ler, labaratuvarda delilleri araştırmak yerine, suçluların hem suç mahallindeki hem de yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerdeki davranışlarını inceleyerek nasıl düşündüklerini görmeye çalışıyor. böylece suçlunun profilini çıkarıyor ve bir sonraki adımlarını tahmin ederek çözülememiş davaları çözüme ulaştırıyor... ve bir zamanlar fox ta çıkmış olan dizi.
hesabın var mı? giriş yap