• neresine katılındığını anlayamadığım zırva. "ama başa paragöz, gerici, yalancı bir kral ve sülalesi değil, ilerici, bilimci, bu halkı kafasına vura vura adam edecek biri gelmelidir." buna gerek yok; demokrasi ve özgürlük, kişilerin istediklerini seçme ve seçmeme özgürlüğüne bağlıdır ve cumhuriyet de bunu destekler.

    cumhuriyet, hem türkiye'nin, hem de dünyanın görebileceği, teoride en mükemmel yönetim biçimlerinden biridir. teoride diyorum, çünkü türkiye cumhuriyeti'ne bakarak cumhuriyet yargılaması yapamazsınız. cumhuriyetin miadını doldurması için yerine hakikaten çok daha iyi, üst düzey bir yönetim biçiminin, bir rejimin gelmesi gerekir.

    dolayısıyla biraz ufak atın da civcivler yesin!
  • 21. yüzyılın neredeyse ilk 20 yılını geride bırakmak üzereyken tartıştığımız konulara bakın. monarşiyi savunanlara da bakın hele ne kadar çokmuş? ortaçağ avrupasına dönüş istiyorsunuz. aklınızı başınıza devşirin. savunanlar bir kişinin hanedanlığı altındaki yönetimin nesini savunuyorlar anlamadım. rahmetli atatürk'ün kemikleri sızlayacak.
  • yerine katı kemalist askeri dikta yönetimi gelecekse olabilir.
  • cumhuriyet denilen yönetim şeklinin henüz daha iyisi var olmadığı için uzun süre kalacaktır. daha iyisi gelirse "miladı doldu hacı" dersin. öbür türlüsünde ise "demokrasi bitti orta çağa geri dönelim en iyisi 7.yy" diyen çöl vahabisi gibi saçma sapan ideolojiler kurgularsın.
  • demokrasiyianlamayan eğitimsiz bir millet'in meritokrasiyi anlayacağının ve uygulayacağının zannedilmesi. önce insanlara eğitim verilmeli ve demokrasinin ne demek olduğu anlatılmalı, ondan sonra uygulanıp uygulanmadığına bakılmalıdır.
    (bkz: eğitim şart)
  • monark ben olduğum sürece ve harem hakkım baki ise why not?
  • peki paşam başka ne istersin? size cumhuriyet yerine kuzey kore diktatörlüğü verelim nasıl olur?
    kısaca zırva bir tespittir.
hesabın var mı? giriş yap