• street fighter'ın en ezik karakteri. pembe renkli kıyafetinin ve ekranın yarısına kadar bile ulaşmayan gadoken'inin yanı sıra her aparkatından sonra olduğu yerde durup kaslarını göstermesi ezikliğini kanıtlar.
    ayrıca babasını öldüren sagat'tan intikamını aldıktan sonra oayiiiii diye bağırarak hüngür hüngür ağlaması da biz street fighter'cıların içini burkmakadır.
  • babasının ismi go hibiki'dir ve dan da go oyununda ustalık dereceleri anlamına gelir. böyle bir bağlantı vardır aralarında.
  • street fighter 4'te dan tarihinin en güçlü dan'ıdır. ex gadouken'i daha önce hiçbir sf oyununda ulaşamadığı mesafelere ulaşır, super tauntu cancellayıp ultra yedirebilirsiniz ki oyunda sadece dan'a özel bir combodur. çok iyi anti-air harekete, iyi damage'e, ryu'dan daha fazla hit point'e, basit ama iyi enerji alan combolara, çok iyi priority'si olan qcb+lk hareketine ve iyi cross-up özelliklerine sahiptir ki şimdiye kadar her sf oyununun en kötü karakteri olan dan sf4'ün en kötü karakteri sayılmamaktadır (bu şeref vega ve guile'a aittir).
  • total bir dalga geçme karakteri olarak oyunlara alınmıştır. art of fighting'deki ve daha sonrasında king of fighters'a da dahil olan ryo(?) sakazaki, robert garcia ve yuri sakazaki(kendisi ryo'dan bile daha çakma bir karakterdir) isimli karakterlerin ryu - ken çakması olmasına verilen bir cevaptır.

    bahsi geçen 3 karakter de tek elle ekranın ancak yarısına kadar gelebilen hadou-ken'ler atarlar, ismine de kooh-ken derler. dan hibiki de tek elle hadouken atar ve ancak kolunun ucuna kadar gider hadouken :) hareketin ismi gadouken'dir. yuri sakazaki tatsu maki senpuu kyaku çakması, yaparken "yoo asteriks" diye bağırdığı bir harekete sahiptir. dan hibiki, dankukyaku yapar benzer şekilde. yine shoryureppa yerine yuri, yaparken shoryuken shoryuken shoryuken diye bağırdığı çakma ötesi bir harekete sahiptir.

    street fighter'da ken uzun saçlı ve sarışın, ryu kısa ve siyah saçlıyken, snk'da ryo kısa saçlı ve sarışın, robert uzun ve siyah saçlıdır. saç stilleri aynıdır. dan hibiki, ken gibi uzun saça, robert gibi bir kahküle sahiptir ve saçları kumraldır. ryo'nun turuncu gi'sine ithafen pembe bir gi giyer ve içine ryo sakazaki gibi siyah tshirt geçirir. falan filan. üşendim gerisine.
hesabın var mı? giriş yap