• demokrasi'nin birkaç bir insanı yönetmek üzere evrilmiş bir sistem olmasından kaynaklanır.
  • demokrasi gayet iyi bir şeydir, gayet de iyi güzel bir şeydir tamam mı.

    gelin görün ki nüfusun görece kalabalık, bu kalabalık nüfusun çoğunluğunun da cahil olduğu (ya da bırakıldığı, sonuç açısından fark etmiyor) ülkelerde demokrasi bir tiyatrodur. çünkü demokrasi dediğin sistemde sayıca fazla oyu alan kazanır. kaliteli oy, kalitesiz oy diye bir şey yoktur, sen dünyanın en adil hükümetini oluşturacak memleketi şahlandıracak olabilirsin ama bu seçilmene en ufak bir etki etmez. üstüne üstlük türkiye örneğinde olduğu gibi, niyeti kötü olan bir grup salt çoğunluğu sağlarsa, teknik olarak demokraside bunun önünde durabilecek bir kurum, bir kontrol mekanizması yoktur. yani aslında vardır da, bunların hepsi yasaya tabidir ve yasaları yapan grup da niyeti bozduysa, akla hayale gelmeyecek yasalar yapıp, bir şekilde kendilerine bağladıkları idrak ve/veya ahlak sorunu olan insanlardan aldıkları oylarla bu ucubeyi meşrulaştırabilirler.

    o yüzden, bir ülkede en önemli birinci unsur sağlık, ikincisi de eğitimdir. demokrasi bu ikisinden özellikle ikincisinde düzgün bir standart yakalamış bir ülkede fonksiyoneldir.
  • eksik önermedir.

    yunan şehir devletleri için yapılmış bir sistemi 70 küsür milyonluk bir ülkede kullanmaya çalışırsan demokrasi çok da kötü bir şeydir.

    kitleleri kontrol edebilen kişi veya kişiler sırf sayısal üstünlük ile demokrasinin ağzına sıçıp yönetime gelebilirler, ki geliyorlar, al sana türkiye.

    demokrasi yapabilene iyidir, 3. dünya ülkelerinde ise diktatöryaya geçiş basamağından daha fazlası değildir eğer yanlış yürümeye başladığı an düzeltilmeye çalışılmazsa.
  • bence kesinlikle özerklik olmalı. demokrasinin iyi bir şey olacağı bir durum olacak muhakkak. konya'daki izmir'dekinin içkisine karışmayacak. izmir'deki diyarbakır'dakine andımızı okutamayacak. ayrıca yönetimlerin daha da yerelleşmesi lazım. alakasız taşraların en çok merkezi ilgilendiren bb seçimlerindeki söz hakkı fazla olmamalı. keza, tepedeki bb başkanı da insanların köyde kendilerini nasıl yöneteceklerine karışmamalı, kendileri bilsin. çankaya'daki sincan'dakini çok alakadar etmesin. üst yönetim biriminin gücü alt yönetim biriminin gücünü geçemesin. insanlar gerçekten kendi kendini yönetsin.
  • çoğunlukçu eğilimi ve tahakküme varacak adayların seçilmesini engelleyecek düzeneğin yokluğu yüzündendir. bir de üzerine %10 baraj getirirseniz sıvamış da olursunuz, harika, tavsiye ederim.

    aa pardon yapılmışı var bunun.
  • (bkz: demokrasi çoğunluğun diktatörlüğüdür)

    insanların bu gibi ezilmişlik hissettiğinde bolca içinde barındıracağı bahane. anlayın bazı insanları yavaş yavaş. tabi bu da zamanı gelip kendi istekleri olmaya başlayana kadar. insandır şimdi bunu derken zamanı geldiğinde demokrasi en güzelidir der. ama ben söyliyem en güzelini üstad, izlemek.
  • anlamsız bir ifadedir.
    "o kadar" ne demektir? alternatiflerinden daha iyiyse her zaman daha çok tercih edilecektir. winston churchill'in dediği gibi: democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time.
    ayrıca 300 milyonluk abd ve ab'de işleyen sistemin 70 milyonluk ülkede çalışmayacağını iddia eden ve demokrasinin günümüzde antik yunan'daki haliyle uygulanmaya çalışıldığını sananları hayretle görmemizi sağlayan bir başlıktır.
  • demokrasinin ortaya cikardigi sonuclari begenmeyen demokratik olmayan insanlarin anti demokratik tepkisi..bi nevi kutuplarda ki kutup ayilari haklarini dusunup kiyiya vuran cocuklari gormeyen illet birlesmis milletler gibi.. ayrica bu insanlar secimle basa gelmis ve sinirli yetkileri olan rte ye diktator diyebildikleri gibi demokratik olmayan bir yol isteyebilen ileri goruslu ozgurluk canlisi kisilerdir. yani ozgurluk duruma gore degisebilen bi seydir, neyin iyi oldugunu anlamayan toplulugun kararlarini pekala elit ve cagdas bi grup alabilir almalidir. ve bunlar bu cerceve icinde gayet modern sagduyulu insancil olabilmektedirler.. vay canisina...
hesabın var mı? giriş yap