• adamlar 2000 km ötedeki fısıltıyı duyabiliyor. hiç mi korkmuyorsunuz ?
  • türkiye'nin en yararlı youtube kanalı olabilir.

    özellikle yolculukta bir şeyler dinlemeyi seviyorsanız tam bir ilaç. ayrıca seslendirmeyi yapan arkadaşın hem ses tonu hem telaffuzu ideal diyebilirim.
  • islam düşmanı youtube kanalı. spesifik, muğlak konularla gençlerin kafasını karıştırmayı amaçlıyor. e aileden ayağı yere basar, gözleri semaya bakar, bir islami bir eğitim yoksa, süphaneke ezberlenerek, sünnet olarak müslüman olunacağı zannediliyorsa böyle bir toplumda islam'a saldırmak kolay iştir aslında. ipe sapa gelmez, bazısı islam'la illiyet bağı bile olmayan konuları, bilgi veriyorum, kılıfıyla ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek bu yüzden halen pirim yapıyor. tek kaçırdıkları nokta samimiyetsizlikleri, türk halkı ömer seyfettinin dediği gibi alim değilse de ariftir. irfanı sayesinde pek çok şeyi okumuşlardan daha iyi sezer, fark eder ve bilir.
    aslında bunlarla mücadele için yapılacak iş kolay, üç-dört arügümanı var bunların yanıtlarını araştıracaksın önceden öğreteceksin gençlere, gerekirse bir kitapta toplayacaksın, iş tamam. ondan sonra istediği kadar saldırsın: bakın böyleyken böyle, düşünürmüyüz? yoksa yayınlayan adam da bunlara yüzlerce yıldır islami cenahtan çok kallavi yanıtlar geldiğini muğlak denilebilecek bir çok konunun da yüz yıllar önce islam perpektifiyle muazzam ve şaşırtıcı bir şekilde irdelendiğini bilmiyor mu? eşek gibi biliyor. derdi başka, islam olmayan adamdan nasıl türk olur, nasıl asker olur, nasıl "nesil" olur ben tasavvur edemiyorum şahsen. ha, ama iyi hedenoistler iyi nihilistler olur o ayrı. bunların istediği de bu.
    genelde bu yayınları yapanlar adları ahmet, mehmet olduğu halde türkiyede ki gayrimüslim azınlıklara mensup, halihazırda ateist, bir kaç nesil öncesinde hristiyan, musevi, daha öncesinde zerdüşt olan ve kendilerinin bu toprakları asıl sahipleri olarak tanımlayan insanlarımızdır. çocukluğumdan beri batıkent gibi bir muhitte yaşadığım için ziyadesiyle karşılaştım, tartıştım benzerleriyle. önerdikleri kitaplar, favori yazarları da hep aynıdır, dawkins, ilmiye çığ, turan dursun vs. müslümanlar hırsızların elini kesiyordu! diyerek duyar kasan kendilerinden ateist katliyamları ile ilgili bir video da bekliyoruz.
    bu kadar pasif, ekabir, statükocu, din adamılarımız ve diyanet işlerimiz varken bu tür adamların fink atması doğal.
  • benim bu siteden anladigim dinlerin kökeni hep aynı ve hepsi de sümerlerden geliyor .. kitap inmeden de adem ile havva yi anlatıyor. habil ile kabili anlatıyor..
  • youtube içerisindeki en oturaklı ve en şahane içeriklere sahip sesli kitap kanalı.
    .
    içerisindeki birçok video'nun aslında "ölmeden önce okunması gereken kitaplar"ın sentezi şeklinde verilmiş olması ayrı bir güzellik.
    .
    okumaya üşenen insanlara, bilgileri kaynaklı ve akıcı bir şekilde ulaştıran, video'ların uzunluğuna rağmen, s.kitapları açtıktan sonra kapatmaya kıyamadığınız videoların sahibi olan kanaldır kendileri.
    .
    yakın türk tarihi, cemaatler, eski inançlarımız gibi eskimeyen ve görece popüler konulara ağırlık veren denizin ötesindeki sesler youtube kanalı, aynı zamanda türkiye cumhuriyeti anayasası'nı da seslendirmiştir.
    .
    dilerim "denizin ötesindeki sesler" kanalı daha çok insana ulaşır ve çok daha fazlası kanaldan faydalanır
  • 21 şubat 2017 tarihinde açılan ve genel olarak islam dini ve inanışı hakkında sorgulamaya cesaret edilemeyen konuları "ateist düşünce" adı altında yorumlayan ve esas itibariyle bilgi videolarının yer alıp toplanıldığı sesli kitap tarzı youtube kanalıdır.
    gizlenen islam gerçeği veya yedek hesabı gig tv'den sonra en çok takip ettiğim ve dinlemekten keyif aldığım youtube kanalıdır. 90'lı yıllarda popüler olmuş rahmetli spiker alp buğdaycı'yı anımsatan ses tonu ve yine anlatıma uyumlu seçilmiş müzikler eşliğinde sunulan akıcı anlatımlar ile sıkılmadan dinlenilebilir. bu hali ile yine benzer konulara değinen ve "işitme engelliler için haber bülteni" tarzı anlatımı ile biraz sıkıcı bir hal alan "din ve mitoloji" youtube kanalından biraz daha iyi olduğu söylenebilir. elbette her sunucunun kendi konuşma tarzına paralel olarak kişisel sunum farklılıkları olacaktır.*

    "inanmak istemiyorum bilmek istiyorum*" sözünden hareketle "sıradan, inançlı bir aile ortamında büyüdüm. kur'an kursuna bile gönderildim." şeklinde giriş yaptığı "neden tanrı'ya inanamıyorum ? sesli kitap" adlı 23 dakikalık video son derece güzel olup yine "onlar neden ateist oldular ? sesli kitap" adlı bir diğer 22 dakikalık videonun içeriği ve anlatımı da son derece etkilidir. ayrıca bu videonun sonuna doğru duyulabilecek "bu satırların yazarı bir zamanlar en radikal islamcı olan bendeniz. bu uğurda 28 şubat'ta işkence de gördüm, defalarca devlet beni irticacı terörist diye de fişledi. her türlü cemaati de biliyorum, tanıyorum. türkiye'deki birkaç tane şizofren, kendini mehdi sanan liderler dışında diğerlerinin hiçbirinin ne tanrıya ne allah'a ne de peygambere inanmadıklarından da eminim." şeklinde devam eden güncel tespitleri ışığında; esasen kendisinin de tıpkı diğerleri gibi önce inanan, sonrasında ise "düşünen ve sorgulayan" bir birey olarak "akıl" ile kavrayıp en nihayetinde artık inanmayan ve yıllarını verdiği dini ortamlardan sonra nihayet kendi doğru bildiği unsurlar eşliğinde hareket edip, yine kendi gibi sorgulayan ve inanç konusunda şüphesi olan diğer insanlara da yol gösterme amacıyla çalışarak hazırladığı diğer tüm yazı ve videolar izlenilip dinlenilebilir.

    edit: verdiğim linkler ile birlikte bahse konu kanal içerisinde bulunan videoların çoğu kullanıcı tarafından kaldırılmış.
  • belki bir kitapta falan geçiyordur ve kendileri bulmamıştır, ama öyle olsa bile bir podcast kanalı için süper bir ismi var.

    konuşan arkadaşın çok güzel bir ses tonu olmasına rağmen, bazı bariz telaffuz hataları var ve yazdıklarında da, dahi anlamındaki de'nin bitişik yazılması gibi hatalar mevcut. bunları yakalayınca da, o güzel sesin büyüsü biraz bozuluyor. eskiden podcast diye sadece sesli kitap yaparlarken, sonradan telif yedikleri için şimdilerde kendi yorumlarını da içeren kısa podcast'ler yapmaya başlamışlar. tam olarak da podcast denemez ama bu çizgide giderlerse, zamanla bir şeylere benzemeye başlar.

    fakat, bir aşık aydalî hazretleri seviyesinde değiller ve o seviyeye de ulaşamazlar gibi duruyor...

    (bkz: samet aksu)
  • etkileyici sese sahip, uyurken dinlediğim ve güzel podcastleri olan youtube kanalı.
  • isminden dolayı ilk olarak fötöcü sandığım daha sonra açmamla göt olduğum youtube kanalı.
  • eski podcastlerin hepsi telif nedeniyle silinmiştir, lakin ben bütün podcastleri dinledim benim için sıkıntı yok, ama bu kanalı yeni keşfeten arkadaşlar için üzüldüm açıkcası.
hesabın var mı? giriş yap