• sınava iki hafta kala ertelenmesindense, ikinci tura kalma ihtimaline bırakılmadan ertelenmesi gereken sınavdır. ama ertelenirse 15 temmuz, kpss ve tus'tan dolayı yine çok uzağa ertelenecek ve üvey evlat muamelesi gören dgs öğrencileri her zamanki gibi yine mağduriyet yaşayacaktır. en mantıklısı, bir gün öncesinde 7 temmuz 2018 cumartesi günü sınavın gerçekleşmesidir.
  • 100 lira sınav ücreti olması gerekenden çok yüksek
  • 100 liralık sınav ücretiyle ocağına incir ağacı dikmiş olan sınavdır. son 130 liram var, 100 u osym ye gidiyor. 2 hafta 30 tl ile gecinecem anasinisatiyim.
  • bilgisayar programcılığı mezunlarına endüstri müh. dikey geçiş hakkı verilmiş gazıyla başvuru yaptım. çünkü okumak istediğim bir bölümdü.
    listeyi inceleyince istanbulda yerleşik üniversitelerin hiçbirinin ikinci öğretim kontenjanı olmadığı görüldü. hayaller suya düştü.
    istanbul dışı okursam işten ayrılmam gerekecek. ki bu durumu kaldırmam söz konusu değil. hele ki mevcut ülke koşullarında.

    geriye tek seçenek aöf bölümleri kaldı. onu da bitirsem ne bitirmesem ne fayda?

    özetle; gitti çil çil yüz lira. sayın yök ikinci öğretim bölümlerine daha çok kontenjan vermelisiniz. diğer bölümlerin ikinci öğretimlerine ilahiyat lisans tamamlamanın zekatı kadar kontenjan tanınsa yeterli bir başlangıç olurdu.
  • allah aşkına hiç mi aklı başında bir adam yok memlekette?
    öss, lys, dgs, kpss, teog, lgs ne lan bunlar?
  • 2016 yılındaki ile iyi bir devlet üniversitesinde, mühendislik bölümlerinden birine yerleştiğim sınavdır.
  • 2009versiyonuyla bir üniversiteye herleşmiştim.çokta zor bir sınav değil. girecek arkadaşlara başarılar.
  • hukuk kontenjanlarının ciddi şekilde düştüğü sınav. geçen sene kendi hedefim olan üniversitelerin kontenjanlarının toplamı 219 iken bu sene toplamları 166 olmuş. hadi tam burslu alanlar ve hedefim olmayan yüksek puanlı üniversitelere ait kontenjanları da katarsak bu sene ilk 220'ye fln girmem ve en az da 305-308 civarı bir puan almam gerekiyor.
  • bu sene gittiğim dershane'de derece yapan öğrencilerin sadece bilgisayar bölümünden çıkmasından dolayı, bu sene geçen seneki bilgisayar mühendisliği puan uçurumunun olmayacağı sınav. puanların hepsi birbirine yakın olacak (itü,boğaziçi,ytü,odtü)gibi üniversitelerden bahsediyorum.

    şunu itiraf etmeliyim, bu durum moralimi bozdu evet.
hesabın var mı? giriş yap