• dimple'ın eski altın günlerine atfen, 30'dan fazla malt ve tahıl viskisinden harmanlanarak yapılmış edisyonu.

    henüz tatmadım ama hakkındaki yorum şu şekilde: ''kehribar renginde. burun ve damakta kahve ve mangoyu andıran egzotik meyve çağrışımlı bukeler belirgin. orta gövdeli, temiz ve rafine, alkolü biraz keskince. az buzla ya da sek olarak, aperitif içimde tercih edilmeli''.
  • güzel. fiyat olarak jack daniel's gentleman ile aynı seviyede ama daha yumuşak. deneyiniz.
  • klasik 12 yillik olan dimplein icimi daha keskin olan versiyonu. ikisi arasinda bir tercih yapilacaksa klasik versiyonunun icimi ve damakta biraktigi tat golden selection'dan daha iyidir. bu bir yatirim tavsiyesi degildir
  • jack daniel's,red label ve chivas gibi ülke genelinde fazla bilinen ve tercih edilen bir viski markası olmamasına rağmen,tat ve aroma açısından oldukça iddaalı olduğunu söylemek gerekir
  • kokusu çok kötü olmasına rağmen içimi oldukça rahat. dandik viskileri sek içince boğazda oluşan yumrudan yapmıyor. akıp gidiyor.

    beğendim. yine alır mıyım? alırım gibi.

    70’lik fiyatı 195 lira.
  • az önce işyerinde müdür ikram etti. 3 kadeh sek içtim. içimi hafif. farklı aromalar var. bizim şivaş regal meraklıları beğenmez bunu. genizi yakmıyor.
  • içimi beklediğimden çok daha hafif. tam bir f/p canavarı
  • orta gövdeli, damakta hafif keskin bir alkol tadı, akıp gidiyor, gündelik olarak az buzla tüketebileceğiniz, 30'dan fazla tahıl ve malt viskisinden oluşan bir iskoç harmanı, şu sıralar macrocenter'dan yurtdışı fiyatından ucuza alabilirsiniz.
  • kane mckenzie haig 1720lerin başında stirling’in yakınlarındaki kennetpans bölgesinde ihtişamlı evinde otururken şanına yakışır bir işe koyulur. iskoçya’nın en büyük damıtımevini açacak ve başta kendisi olmak üzere tüm dünyaya iyi bir viskinin nasıl olduğunu gösterecekti.

    öyle de oldu. neredeyse 10 yıl sonra ülkenin en büyük damıtımevi haline geldi. çok geçmeden dünyanın ilk ticari damıtımevi ünvanını aldı. ünü o kadar hızlı yayılmıştı ki viskilerini yıllandırmaya vakit bulamadan satmak zorunda kalıyordu. dünya savaşlarında bile askerlerin ellerinden düşmüyordu. bu başarı günümüzden 30 yıl öncesine kadar devam etti. ancak haig ailesinin adını terk edip farklı firmaların evlat edindiği bu tadın maalesef artık eski şöhreti yok. yine de her yudumunda sanki kane yanıbaşınızda oturmuş size en iyi viski nasıl olur anlatıyormuş gibi.

    burun : vanilya, kuru meyve, baharat
    damak : karamel, bal, is, elma, tarçın
    bitiş: tarçın, baharat
  • bourbon gibi scotch'tur. içimi son derece yumuşak viski sevmeyen biri bile (mesela ben) 3-5 parça buzla süsleyip içebilir. alın, için. afiyet olsun.
hesabın var mı? giriş yap