• inanmak şüpheyle başlar.
    şüphelenmeyle başlayın.
  • yol yakınken geri dönün...
  • dinleri iyi bilen bi abiniz olarak söylüyorum. vallahi (!) gerek yok boşuna yormayın kendinizi. sonra dinle geçirdiğiniz yıllara üzülürsünüz. en büyük din vicdanınız olsun yeterli.
  • daha demin rasyonelist olan insan inançsızdır diyen bir arkadaşa baya uzun yazdım. o yüzden burda yazmaya ugraşamayacagım. linkini koyuyorum. bir de dünyanın en büyük filozoflarından platon'un din hakkındaki anlayaşını ortaya koyan güzel bir yazı bıraıyorum.umarım okunur.
    kendi yazım
    platon ile ilgili yazı

    şimdiden belirteyim galiba yazının pdf olması sebebiyle uygulamadan girince tam çıkmıyor sağ üstten tarayıcıdan aç diyerek ulaşabilirsiniz. saglıcakla kalın.
  • sınavda kaydırma yapmayın.
    dine girmek ne yazar kardeşim. nerenle dine giriyorsun. ? ulan saçma sapan başlıklar açacaksanız, en azından düzgün türkçe ile açın.
  • kopruden once son cikisi kacirmasinlar.
  • gollerimi açeydim böyle iki yena getme deyeydim

    edit: şaka bir yana siyasallaştırmamak kaydıyla herkes samimiyetle, yaratıcı ve kendisi arasında ne yaşarsa yaşasa keşke.

    dün iş yerinden pek tanıma fırsatı bulamadığım, yakın zamanda da buradan uzaklarda olacağım için bir arada bulunamayacağım ama tanıdığım kadarıyla pek sevdiğim hristiyan bir arkadaşım bayram mesajı attı:

    ''iyi insansın sen. hem kendini hem de dünyayı iyi yapmaya çabalayan biri... tırnağının ojesi sıyrılsa bunu dert sayan, güzelliği kendini obje olarak sunmak sananlara inat, saçına ihtiyacı olanlara bağışlamak adına makas vurduracak kadar güzel bir insan... hiç uzun uzun sohbet edemedik, 'ben' diye başlayan cümeleler kuramadık ama alışılagelmiş anlamıyla 'dindar' biriymişsin gibi gelmedi bana. ama aklınla, kalbinle, vicdanınla yarattığın bir dinin vardır mutlaka. bayramın kutlu, yolun açık olsun.'' diye.

    gözlerim dolu dolu oldu. mesaj, yerle arama en az beş santimlik mesafe koydu resmen.
    ben de ona ''gerçekten alışılagelmiş anlamıyla bir dini inancımın olmadığını, bunun bana insanı aracısız sevmek gibi bir avantaj sağladığını, yaratılanı yaratandan ötürü değil, nedensiz sevme lüksümün olduğunu ve bunu çok sevdiğimi'' söyledim.

    tanrı, allah, evren, buda, yehova, doğa ana... bunlardan birine ihtiyacı olan bizsek tamam. aramızdaki ilişkiyi kişisel düzlemde düzenleyebiliriz. ama insana, nebata, hayvana güzel bakmak, 'iyi insan olmak' için aracıya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
  • rte yi ve akebeyi dinlemeyin.
    dine girmeden akebe seçmeni ile tanïşmayın.
    başlamadan biter.
hesabın var mı? giriş yap