• yine kürtçü ermeni sevici türk düşmanı olan yazar safsatasının açtığı sikimsonik başlık
  • hiçbir şekilde münasip görmediğim taleptir.

    iyi o zaman suriyeliler arapça, çerkezler çerkezce, doğu karadeniz'de yaşayan bazı insanlar ise rumca eğitim talep etsin.

    olacak iş mi?

    burası türkiye cumhuriyeti.

    birleşmiş milletler toplama kampı değil.

    isteyen istediği dili konuşuyor zaten.. kimsenin ağzına subap tıkamıyor devlet.

    aklı başında hiçbir kürt, çerkez, arap veya rum kökenli vatandaşın da böyle abuk sabuk bir talebi olacağını sanmıyorum. maksat yapay gündemler yaratarak gündem değiştirmek ve ekonomik çöküşü maskelemek.

    ülkede resmi devlet, bilim ve eğitim dili türkçedir ve ilelebet öyle kalacaktır.

    ulu önder mustafa kemal atatürk'ün deyimi ile türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. tabii kurulduğu şekli ile.

    kimse kusura bakmasın.
  • türban da önce sadece üniversiteliler için serbest olacak deniyordu, anaokuluna bile girmiş durumda...

    --- spoiler ---

    "eğer demokrasinin olanaklarını demokrasiyi yıkmak için kullananlar demokrat ise, eğer dinin siyasetini ve ticaretini yapanlar demokrat ise; ben demokrat değilim!"

    ahmet taner kışlalı
    --- spoiler ---

    ek: diyarbakır'ın özelliği nedir, devletmidir?
  • haklı taleptir. haklı bir taleple ilgili soruya güvenlik ve fişlenmemek adına yüz kişiden sadece otuzu çekinmeden cevap verebiliyor. neden? çünkü buradaki entry'lerden anlaşılacağı gibi, terörist yaftası yemekten korkuyor. ırkçılık bu ülke insanın tek gerçeğidir. bkz. yukarıda biri "erbil'e gitsinler o zaman..." demiş. hadi biri söyledi ama en beğenilen entry de o. faşizm ülke insanının dini, imanı, varolma dayanağı olmuş. kürtler nuh efsanesi kadar kadim bir halktır aynı bölgede. güçlü olmak haklı olmak değildir. adil iseniz güçlüsünüz. aksi taktirde korkaksınız.

    bu korkudan artık tüm halk ve en başta idareciler kurtulmalı: anadilde eğitim ülkeyi bölmez! şayet bu kadar korkuyorsanız suçlusunuz o zaman. adil olun...

    benim türkçeyi birçok türken daha iyi konuşuyor olmam kürtlüğüme asla zarar vermez. aksine güçlendirir.

    almanya'daki türkler ile karşılaştırmak topu taca atmaktan, faşizme yatmaktan başka bir şey değildir. ha, onlar da isteyebilir, almaları da lazım. kaldı ki devlet türkçe öğretmeni ve imam görevlendiriyor bildiğim kadarıyla.

    edit: ilk konuşan adama saygılarımı sunuyorum buradan.

    gelmiş yine saçmalıyor biri, millet ingilizceyi anadili gibi konuşuyormuş da, dünya çinceye maruz kalacakmış da.. iflah olmaz bir şeydir faşizm. bir de bingöl'deki çobana hakaret ediyor haspam. iki yüzlüsünüz.

    edit du: anayasa'ya aykırı diyenlere; anayasa ise insan hak ve özgürlüklerine aykırı. önce o değişmeli zaten.
  • kürtler bu cumhuriyetin kurucu unsurlarından biridir. videodaki ilk abinin söylediği gibi "ana sütü gibi haktır." lakin gel de bunu ülkedeki kürtleri almanya'daki göçmenlerle karşılaştıran çomara, kürt denildi mi en ağır devletçi kesilen ama her seçim "türkiye'den siktir olup gitmek" başlığına abanan gerizekalıya, yaşadıkları faşizmin mağduriyet zırhını giyen ama iktidara geldiğinde en şiddetli faşizmi yaşatan yobaza anlat.

    18 yıllık akp iktidarından hiç mi ders almadınız? hiç mi arkanıza yaslanıp "abi faşizm ne kötü bir şeymiş." demediniz? hiç mi insan hakları bilginiz yok? hiç mi empati kuramadınız? ulan batı ülkelerinde "eğitim hak mıdır, özgürlük mü" konulu felsefik tartışmalar yapılıyor, 21. yüzyılda uğraştığımız şeye bak ya. eğitilmezsiniz gerçekten.
  • edit: belçika diyorum adam diyor ki birbirlerinden nefret ediyorlar. hürriyet gazetesi yazısı yolluyor. ben belçika'da yaşadım. bölünme yok; kimse birbirini öldürmüyor. nefret dediğide 'biz yoksul kaldık onlara devlet yatırım yapıyor, sevmiyoruz'
    yani bir birlerini öldürdükleri yok, hatta baya baya esprileri de var konuyla alakalı. neyse, bu cahillikle, bu ırkçılıkla devam. evet harika bir yere varıyoruz. en doğrusunu siz bilirsiniz. biz okuyanlar, araştıranlar vs diplomasi, akademik araştırma yapanlar hiç bir şey bilmiyoruz.

    çok sayıda boş, sığ, bildiğini sanıp, bilmeden atıp tutan sürü var.
    şöyle bir cevap vereyim, almanya da sonuçta çocuklar ana dillerini öğrensin diye sınıf açıyor. göçmen ailelerin talepleri doğrultusunda açıyor. din dersi de talep edilmesi halinde veriliyor. ancak bu bir dersle sınırlı. kuşkusuz ki matematik dersini türkçe vermiyor. ancak alman devleti bunu bir hak olarak orada çalışan, oturma iznine sahip türklerin çocukları için veriyor. evet bunun anadilde eğitim olmadığının farkındayım ancak, söz konusu örnek belçika olursa daha anlaşılır olacaktır, belçikada fransızca, flemenkçe eğitim verilir. ne ülke bölünür ne de fransızca eğitim alan flemenkçe alanı ülkeye tehdit görür.
    yani kısaca, burada kürt yoktur seviyesindeki zibidilere anlatmak zor. mesaj atmayın!

    bizim hiç bir şey üretmemiş, ırkçılık soslu safkan türklerimize gelince, sanki türk dilinde tüm üniversitelerinde bilim üretiyormuş gibi, kürtçe akademik kaynağı yok diyeni çıkar. bilmem ne çıkar.

    yordunuz lan.

    he en çok sen biliyorsun.
    belçika mal ve bu yüzden seni kıskanıyor. evet çok kıskanıyorlar lan.
    ana dilde eğitim talebi ise zaten bu topraklarda doğmuş, zaten bu topraklarda yaşayan insanların talebi. kaldı ki, yüksek lisans tezini ve doktoranı, dilersen türkçe yazıp, türkçe teslim edebildiğin üniversiteler de var (evet var)
    söz konusu kürtçe olunca

    haklı bir talep olmakla birlikte, almanya da, herhangi bir okulda 15, 18 öğrenci talep ederse türkçe dersi alabiliyorlar.

    ayrıca ırkçılara duyurulur, kürtler bu topraklara sonradan göç etmedi. zaten buradalardı.
    herife bak, örnek verdiği ülke de almanya. sen kimsin la?
    gerçi türkçe eğitim verilebilse sıra belki kürtçe eğitime gelir.

    ha bu arada, yıl olmuş 2020, sayın moron acaba bu talep geri kalmışlığımızla alakalı olabilir mi? dünya küreselleşmişken sen 30 yıl geriden hatta 100 yıl geriden geldiğin için mesela?

    bi de yok bu topraklardan değiller sonradan gelmişler diyen ırkçı tombiktolar var. e biz de orta asya'dan gelmedik mi aq? lidya'lıların falan var bir tek ana dilde eğitim hakkı bu hesaba göre.

    bak bi de akademik kaynak maynak diyenler var. lan türk dilinde ne ürettin de kürdü soruyorsun?

    eğitimci torpille, rektör torpille ses yok. ama kürt dilinde eğitim isteyince ooo akademik kaynak mı var.
  • anayasaya aykırı istemdir. kendini türkiye cumhuriyeti vatandaşı hissetmeyen kişiler tarafından dile getirilmiştir.
    istemeyen zorla tutulmamalı, yallah ırak'a.

    zaten çoğu da ırak'tan gelmedi mi?
    ahahh gelmediğini saçmalayacaksınız ama gelip nüfus yapısını bozdular, suriyeliler gibi.

    edit: mesaj kutumu hakaretlerle dolduracak, ekşi puanımı düşürecek bir girdi daha eklemis bulunuyorum, net tablo 2 gün sonra görülebilir, bakalım sonuç ne olacak?
  • türkiye'nin 81 vilayetinde anadil türkçedir "nokta"
  • kürtte de türkte de sike sürülecek akıl yok. şayet olsaydı mevzu "kürtçe öğretilsin" "hayır öğretilmesin" yerine, hep bir ağızdan "müfredattaki sikim sokum dersler yerine tüm çocuklara dünyada geçerli 2 yabancı dil dersi verilsin" olurdu.
  • biri şöyle demişti:
    “benim ana dilim senin ülkeni bölüyorsa; sen ülkeni benim arsamın üzerine kurmuşsun demektir.”

    edit: söz ibrahim halil baran a aitmiş.
hesabın var mı? giriş yap