• valla param olsaydı alıp satardım
  • televizyon ve gazete piyasasını bilmiyorum ama sektör içinde olanlar çok ucuza gittiğini söylüyorlar.
  • sözcü gazetesi ekonomi yazarı ege cansen'in bugünkü köşe yazısında bir kere daha anlam veremediğini belirttiği bir tuhaf satış hikayesidir.

    piyasa değeri 60 milyon dolar bile etmeyen ve çoğu iştiraki durmadan zarar yazan bir medya kurumuna kim neden o meblağı bayılır?

    --- spoiler ---

    2018'de doğan medya grubu 916 (?) milyon dolara demirören grubu'na satılmıştı. bu paketin en değerli parçası hürriyet gazetesi idi. kabaca paranın 800 milyon doları onun için ödenmiştir denilebilir. hürriyet gazetecilik aş, hisse senetleri istanbul borsası'nda işlem gören bir şirkettir. o tarihlerde 100 milyon doların altında bir piyasa değeri vardı. bugün bu değer 63 milyon dolara inmiş durumdadır. hürriyet, demirören almadan önce de şimdi de para kazanamayan dolayısıyla hissedarlarına tek kuruş temettü ödeyemeyen bir şirkettir.

    ilke olarak iş adamları kâr saikiyle hareket eder. eğer işin içinde benim bilmediğim bir “indiragandi” yoksa demirören grubu, (üstelik öz kaynakla değil bankalardan faizli döviz borcu alarak) çok yanlış bir yatırım yapmıştır.

    hem demirören grubu hem de ona kredi veren bankalar bu hatalı “satın alma” ve “kredi verme” kararlarının cezasını çekmelidir. ama görüyoruz ki; hadiseler öyle gelişmiyor. yine imar durumu değişikliğiyle devlet sırtından arsa rantı yaratarak borç tasfiye edilmeye çalışılıyor. daha da garibi, bu sorunun döviz geliri olmayan bir gazetenin dövizle sahip değiştirmiş olmasından doğmuş olmasıdır.

    --- spoiler ---

    köşe yazısı
hesabın var mı? giriş yap