*

  • içten içe üzüldüğüm, iç acıtıcı insanlardır, ruhu şaad olsun ananem bunlardan biriydi, her doğum günü kutlamasında bir bükülürdü şirin boynu, bir mahsunlaşırdı kendisi.."atatürk'te bilmezmiş doğum gününü anane" derdim, içi rahat etsin diye, onunki eder miydi bilmem ama benimki etmezdi..doğum günüyle ilgili tek bildiği "cumhuriyet'in ilanından 2 yıl önce erikler çiçek açtığında" tanımıydı..bildiğin bahar günü işte..belki de 23 nisandı, kimbilir...
  • hatırlamayan versiyonu icin (bkz: junky)
  • bazı yaşlı insanlar, mesela anneanneler de doğumgünlerini bilmezler. unutmuşlardır belki de.
  • külliyen yalan yannış bi önermedir.doğum gününü bilmeyen insandan ziyade kutlamayı sevmeyen insan ile bilmemezlikten,mahsusçuktan unutmuş gibi yapan insan tiplemeleri vardır.
    (bunamadan dolayı beynin yeterince billurlaşmamasını bi kenarda sallandırır isek..)

    bunlardan ilki olan kutlamayı sevmeyen insan ilk bakışta psikopat ruhta insanlar zannedilebilir ve "ulan manyak mısın?en bi mutlu, en bi şahane gün.haydi sevin eğlen coş.niye bakıyorsun boş boş börte böceğe" diye dürtülür.ama bilinmelidir ki bunların küçüklüklerinde doğum günlerinde kesin bi bok olmuştur,anası babası dövmüştür veya bi aşk çocuğundan ziyade bi orospu çocukluğu söz konusudur ki kutlanmaya değmez.

    ikincisi grup olan mahsusçuktan güruhu ise " vaaa.hassiktir.ne kadaaaar büyük süüpris oldu.olm süpar bi ortam yapmışınız yaa.hahahah.nası da unutmuşum" tiradı ile gayet yapmacık,küçük emrah'ın oyunculuğunu aratmayacak bi performans ile şaşırırlar veya şaşırmaya çalışırlar.bunlara iki tokat atacaksın.bak bakalım bi daha yapıyorlar mı..
  • (bkz: gonul yazar)
    son 30 senedir farkli farkli tarihler telaffuz etmektedir.
  • özellikle dişilerde görülen farklı bir versiyonu da doğum yılının her yıl 1 artmasıdır. böylece yaş sabit kalır, yıllara meydan okunur. ha şimdi dalga geçiyorum da bir 10-15 yıl sonra ben de aynı yöntemi uygulamayacak mıyım? uygulayacağım.
  • diasporada yasayan insanlarda sikca rastlanan bir durumdur.

    bazilari karlar erimeye basladiginda, yapraklar yeserdiginde ya da koyunlar yavruladiginda dogmustur.
    ama babaannemin referansina gore babam karzek amcanin geldigi gece dogmustur.

    sari cizmeli mehmet aga da dayim olur zaten...
  • doğumgününü sorduğunda "bilemiyorum 10 yaşında ölen kardeşimin nüfusunu vermişler bana" yanıtını veren insanlardır.
  • kalemin, kağıdın, takvimin, ajandanın olmadığı zmanlarda, okuma yazma bilmeyen anne babaların çocukları...
    şimdi bir taraftan bilgisayara entry girerken, bir taraftan cep telefonundan mesaj atanlara "inanılmaz" gelen, ama aslında alay edilecek hiçbir tarafı olmayan bu acı gerçeği bizzat yüreğinde taşıyan kişiler...
  • muhtemelen 30 yaş üstü nüfusun çoğunluğu. kutlama dışında kimseye bir gereği olmayan doğum günleri anadoluda yakın zamana kadar önemsenmediği için insanların kimliklerinde genellikle uydurma tarihler vardır. o zamanlar genellikle askere gidene kadar kimlik kullanma ihtiyacı duyulmadığından nüfus cüzdanları çocuk dana kadar olup ilkokulu bitirirken filan çıkarılırmış. benimki ilkokula başlayınca çıkarıldığından doğum tarihim 1 aylık bir yanılma ile kurtarılmıştır örneğin.
hesabın var mı? giriş yap