• milli eğitim bakanı ziya selçuk ve ekibi tarafından ortaya atılan, türkiye için yerli ve milli bir eğitim modeldir. eğitmen tarafından çocukların algılanışı ve eğitimde davranış modellerini tamamen alt üst etmiştir. bir çok özel okul bu modeli uygulamakla kalmamış bununla övünüp reklam yapmıştır.
    eğitimini vebal olarak gördüğü çocuklar için milli eğitim bakanı olarak tüm okullarda bu tür uygulamaları yaygınlaştırması beklenir.
  • kitabındaki tabirle "kendi sosyalimizin psikolojisi" ni inşa ederek eğitime yeni bir soluk kazandırmasını dilediğim ziya selçuk'un, enneagram sisteminin uyarlaması olan modelidir. günümüz tanı teknikleriyle uyumlu olması da bireysel farklılıkları ezmeden bireyi adapte etme noktasında faydalı olacaktır.

    eğitim, insan kaynakları, kişisel ilişkiler vs. alanlarında yol gösterici olabilecek tespitler sunması bakımından değerlidir.

    ebeveyn ve eğitmenler için de bir kitap önerisi bırakalım ;

    (bkz: çocuklarda 9 tip mizaç)
  • bu modele göre mizaç bir çekirdek,
    kişilik o çekirdekten meydana gelen ağaç,
    karakter ise ağacın belirgin ve güçlü dallarına benzetilir.

    detaylı bilgi almak için şu kaynağa göz atılabilir.
  • yaklaşık 20 yıl önce ölçeklendirilip, değerlendirilen ve ülkelerin eğitim sistemine entegre edilen, ülkemizde ziya selçuk sayesinde bilinirliği artmış, ancak meb sistemimize hala sokulamayan mizaç ölçeği.

    meraklıları için yabancı kaynak pek fazladır, türkçe kaynaklardan en derli toplusu ebeveyn benim kitabı bana göre.
hesabın var mı? giriş yap