• antakya'da döneri en iyi yapan dönerci.
  • müşterilerinin 2 ekmekliden fazla döner istemesi durumunda müşteriye bağırıp çağırır. efsanedir.
  • sadece antakya'da degil, tum dunyada en iyi doneri yapan usta. kendi kurallari vardir onlara uymak zordur biraz gerci. mesela randevu almadan ogle saatlerinde doner yemeniz imkansizdir. zamanin valisi utku acuna randevu almadigi icin doner vermemisligi vardir.
  • dünyanın en prensipli dönercisidir. önceden arayıp randevu almanız gerekir ve randevu saatinizde orada bulunmadığınız takdirde hiç randevunuz yokmuş gibi davranır. saat 12'de randevusuz bir şekilde gittiyseniz tacettin usta'nın garsonluk yapan oğlu size kibarca "saat 13:30'a kadar bekleteceğim sizi" der ve saat 13:20'de siparişinizi alır. saat 13.31'de verdiğiniz sipariş midenizde sindirilmeyi bekler. eğer çocuklu iseniz çocuğunuzu asla bekletmez.

    tacettin usta'nın anlattığı hikayeye göre dönemin kaymakamının karısı randevu almadan gelmiş ve tacettin usta her zamanki gibi ona beklemesini söylemiştir. kadın sinirlenip "sen benim kim olduğumu biliyor musun" dediğinde ise dükkanından kovmuştur. hemen o an gelen başka bir çocuklu müşterinin çocuğunun siparişini ise anında getirmiştir. çünkü tacettin usta için bir çocuk kaymakamın karısından da kendisinden de önceliklidir.
  • antakya'da et döneri yemek istediğinizde uğramanız gereken yer. kendine özgü servisiyle, ağır abilerin, şehrin büyük diye nitelendirilen şahsiyetlerinin ve genellikle +30 yaş grubunun vazgeçilmez mekanı. liseli ergenlerin istilasına uğramaması tacettin usta karizmasının, efsanesinin en önemli avantajlarından biri. buraya giden liseliler bile ağırbaşlı.*

    tacettin amca ve özellikle yanında çalışanları görünce 1970lere, 80lere gidiyor ve o eski günleri yad ediyorsunuz.

    dönerine de söyleyecek laf yok. döner doyurucu gelmeyebilir ama "az ekmek çok lezzet" mottosunu (ben de bunu savunur ama maalesef uygulayamam) bu günlere kadar sürdürmüş ve efsane olmuştur. eskiden çok ekmekli döner isteyenlere kızdığı bile söylenir. bu nedenle ben sipariş verirken ekmek konusunu hiç açmam.*

    antakya'ya gidenler bu mekanı özellikle tercih etsinler. mekanın salaş görünmesi sizi aldatmasın, temizdir. buraya gidin kesinlikle pişman olmayacaksınız. mekana girer girmez 30-40 yıl önceye ışınlanmış gibi hissedeceksiniz. hesap ödendikten sonra takdim edilecek hoşgeldiniz/güle güle kolonyası da yüzünüzde duygusal bir tebessüme sebep olacaktır.
  • antakya 'da lezzetli temiz dönerin adresidir . 38 yıllık müşterisiyim.dönerini ögleye doğru kendi hazırlar, şişe geçirir , kendi keser ince ince yaprak gibi. döneri kadar prensiplerine hayranım. öğleden önce arar siparişinizi verirsiniz uygunsa tamam efendim , buyrun gelin derler. dediğiniz saatte gidersiniz içerisi tıklım tıklım olsa da , yarım saatten beri sıra bekleyen de olsa belirlenen zamanda döneriniz hazırdır. afiyet olsun. diyelim ki öğlen saatinde pat diye gittiniz sıradan sorumlu garson kardeşimiz, tacettin ustanın yanındaki deftere bakar duruma göre bazen 20 dakika ,bazen 40 dakika sonra der . tamam derseniz söylenen dakikaların bitiminde garson gelir siparişinizi alır. bu dakiklik kendinizi isviçre'de hissetmenizi sağlar.
    ha bir de öküz gibi ekmek istemeyiniz verilenle idare edip dönerin tadını çıkarınız. bu durum tacettin ustanın cimriliğinden değildir ,adamın derdi dönerimin tadını alın ekmeğe abanmayındır.
    son bir not: hatay emniyet müdürünün koruması ile sıra beklediğini görmüşlüğüm vardır. ne olursan ol ,kimse kimsenin sırasını alamaz kardeşim tacettin ustada.
  • gastronomi şehri olarak ilan edilen antakya ya has harika bir lezzet. youtube kanalımda da leziz videosunun olması da benim için ayrıca bir şereftir.
  • döner üstadı
  • yok böyle bir lezzet. antakyada 4 veya 5 dönerci denedik ama daha iyisini yemedim. bu adam dönerde yolun sonu. görsel
  • seveni, duyup da gideni, hatırası olanı çoktur. bu sebeple yazıyorum.

    tacettin usta'nın dükkanının olduğu bina, hatta o sokak tamamen yıkılmış. tacettin usta'nın kendisi de ailesi de iyiymiş.

    umarım ve dilerim, bölgede söylemesi acı ancak "hayatta kalan" herkes en kısa zamanda en azından 10 gün önceki dertlerimize geri dönebilir. bu yönetim kafasıyla nasıl olacak bilmesem de, umut işte.
hesabın var mı? giriş yap