• varmış böyle birşey.

    spor da ne ayaga dustu arkadas. eline kumandayi alıp oyuncak ucuran adam da sporcu diyecek kendine.
  • espn, nbc, eurosport gibi kanallar tarafından tamamen spor olarak kabul edilen ve müsabakaları canlı yayınlanan, eline her kumanda alıp oyuncak uçuran adamın katılamayacağı yarışları yapılan spordur.

    öncelikle bir yarış droneu nasıl yapılır bilmeniz gerekir. sadece yapmayı değil, bir kırım, arıza sorun vs olduğunda onu nasıl tamir edeceğinizi de bilmeniz gerekir. bu sporda drone pilotu hem yarışçı, hem de pit stop görevlisidir. yarışlar 2 dakika sürse de iki yarış arasındaki sürede o droneu tekrar toplayıp uçar hale getirmeniz beklenir.

    ülkemizde 2017'den beri birçok yarış düzenlenmiştir. her sene bu yarışların sayısı da artmaktadır. dünyada halen çok yeni bir spor olmasına karşın, türkiye'de de hemen hemen dünya ile aynı zamanda başlamıştır.

    ancak türkiye'deki drone yarışçılarının en büyük sorunu malzeme tedarikidir. hiçbir ürün ülkemizde üretilmediği gibi, ihtiyacınız olan ürünü da hep yurtdışından almak zorundasınızdır. bu da sizi ali express, banggood, gearbest gibi sitelere bağımlı kılar. en ufak parçayı minimum 3-4 hafta beklemek zorunda kalırsınız. fiyatlar da dolar bazlı olduğundan yurtdışındaki yarışçıların 30-40 pili varken, siz gümrük yüzünden 2-3 lipo anca satın alabilirsiniz.

    dünyadaki drone yarışçıları seviyesine yetişemememizin en büyük sebeplerinden biri budur. adamların en az 4-5 droneu olurken, siz 2 droneunuzdan birini bile uçururken, "acaba kaza yapar mıyım" düşüncesi, "kaza yaparsam yedek motorum yok", "esc yanarsa sıçtım", tarzı düşünceler yüzünden fazla zorlayamazsınız. çünkü kırımı çok yüksek bir spor olduğundan dolayı, pek hata affetmez. saniyede 100 kmh hıza çıkabilen bir aletten bahsediyoruz. engelden 100kmh hızla geçerken yapılacak en küçük bir hata, droneu elinize almanıza sebebiyet verebiliyor. o yüzden antremanları ne kadar gerçek hayatta yapmaya çalışsak da büyük çoğunluğunu piyasadaki drone yarış simülatörleri ile yapıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap