• nerdeyse gelen her öğrencinin üniversiteyi sevip şehri sevmediği bana gelecek olursak gayet severek ve eğlenerek okuduğum ilerleyen yıllarda burda yaşamayı düşündüğüm küçük ama güzide şehirmizin gelişme yolunda müthiş hızlı olan değerli üniversitesi.(rektör hanım entry i girdim hesap numarasını atıyorum.evet.aynen iki bin beş yüz lira.aynen.çok sağolun.)
  • öğrencileri, düzce'nin toplu ulaşım alanındaki sıkıntılarını twitter üzerinden de duyurmaya çalışıyor yetkililere:

    https://twitter.com/hashtag/tekseçenekbeçi
  • şu üç gündür derslerini seçmek için verdiğim çabayı o derslere çalışmak için harcasaydım vizelere hazırdım.
  • gelmeyin, gelmeye çalışanları uyarın. bakın gençler burada ne varsa ülkemizde her yerde zaten var. yapmayın kendinize bunu. tamam ben çok güzel bir hayat yaşadım ama bunun nedeni düzce değil. hatta başka yer olsaydı daha da güzel olurdu. inşaat pisliğinin bitmediği, her yerden bitmek bilmeyen inşaat seslerinin yükseldiği, sokakta yürümek istemeyeceginiz, yobaz mı yobaz insanlara sahip, gidip gezebileceğiniz bir yer olmayan (lütfen google'a düzce'de gezilebilecek yerler yazmayın) bir şehire gelmek istemezsiniz. karar sizin.
  • bu sene (2018-2019) "para yok" sebebiyle bahar şenlikleri yapmayan üniversite. şenlik de 3 gun saat 20-23 arasi vasat şarkıcıların veya grupların geldiği kampüs içinde konser, oyunlar, yalandan boks gösterisi falan.

    edit: hakkini yememek lazım gecen gun butun ogrencilere iftar yemeği verdi sayin rektörümuz.
  • 6 ay kadar bu üniversitede öğrenci oldum. ulaşım zor, şartlar yeterli değil. hocaları ya çok iyi ya çok kötü. öğrencilik vasat. gün yapan teyzeler gibiydik. en büyük katkısı nedir derseniz? ben ağlayabilen bir insan değilim, bu bende ciddi bir sorun. yillardir çözemediğim. ama orda 1 gün sinir krizi gecirip saatlerce ağlamıştım. çok rahatlamıştım. ama gerek yoktu.
  • edit1: arkadaşlar mühendisliği bırakıp pilotluğa geçiş yaptım.

    bir eskisehirli olaraktan düzce üniversitesi elektrik elektronik muh. mezunu olarak bilgilendirebilirim.
    edit: çok fazla mesaj atan oldugundan buraya özet olarak düşüncelerimi bırakıyorum.

    1) şehir hayatı: düzce hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından küçük bir yer. merkezinde bir ton kafeler mevcut. bar ise en populer iki adet bulunmakta.
    merkezde öğrenci kadar yerli halk da bulunuyor. cogu sokagında esnaf esintileri var. o yuzden sadece ogrencilerin takildigi belli bir bolge bulunmamakta. yerli halk muhafazakardır. o yüzden belli başlı yerler haric(greenhouse pub, editor cafe vs) cok fazla zaman gecireceginiz bir yer degil bence. (ozellikle gece 10 sonrasi)
    öğrencilerin kalbinin attığı yer universitenin bulundugu yer konuralp'tir. merkeze otobus ile 20 dk uzaklikta bulunan bir ilcedir burasi. etrafında tonla kafe & restorant market bulunur. öğrencilerin egemenligi altinda olan bu bolgede kimse kimseyi yadirgamaz(giyim kuşam saat vs)
    düzcenin bir de akçakoca adında bir ilcesi bulunmakta. merkeze ve universiteye 1 saat uzakliktaydi sanirsam. orasi bayagi bir cennet. insani havasi suyu baskadir. genelde yaz okulunda filan ogrenciler oraya kacamak yapar.

    2)üniversite sosyal hayatı & imkanları: düzce üniversitesi gercekten kendini surekli yenileyen ve gelistiren bir üniversite. ilk geldigim yıl ile mezun oldugum yil arasindaki farktan 2 üniversite daha cikardı. 2006 da kurulan bu üniversite soyledigim gibi surekli gelisiyor ve bu yeniligin havasini kampus icinde hissedebiliyorsunuz.
    ilk senemde doğru dürüst tost yiyemezken şuan starbucks ve migors filan var yani. kampus icinde cogu isinizi halledebileceksiniz.
    bunun yanında bir ton seminerler, start up'lar envai çeşit kulüpler, konserler, spor salonu (basketbol voleybol yuzme havuzu, gym , halı saha, amerkan futbolu vs.)
    kalabalık ögrenci nufusu nedeniyle en aykırısından en dincisine kadar tonla ortam mevcut. kendinize yakın hissedebileceginiz bir suru insan olacak. kesfetmek size kalmış.
    3) eğitim kalitesi: bu konu hakkında sadece mezun oldugum fakulte hakkinda bilgi verebilirim maalesef.
    mühendislik fakültesi mezunu olarak her turlu laboratuvarlara ve ekipmanlara sahiptik. uygulama konusunda çok iyiydik diyebilirim. bu konuda tebrik etmek lazım.
    teorik bilgi konusunda ortalama desem yalan olmaz. 2 adet prof vardı. docentler de donanimli sayilirdi. ilgili bolumunuzun akademik kadrosuna siteden bakmanızı oneririm.
    bizim bölüm adına söylüyorum hocalarımız 0 ego sıcakkanlı insanlardı. hele ki bölüm başkanımız sayın profumuz tam bir anneydi ona buradan sevgilerimi iletiyorum :)

    4) ulaşım
    universiteden merkeze ve diger bolgelere her 5 10 dk de bir otobusler kalkmakta. genel olarak sıkıntı sadece gece donusleree yasaniyor. son dönüş 11 di en son.

    toparlayacak olursam düzce kendi sınıfında (diger kucuk sehirler) tercih edilebilecek bir universite. cografi konumu sebebiyle de cogu sehire yakın. imkanları gercekten fazla.
    tekrar soyluyorum bunlar kendi capinda one cikan ozellikleri. cikip 9 eylul, anadolu vs universitelerle kiyaslamayin.
    eksi yanına gece hayatının olmaması ve muhafazakarlıgı derim. eskişehir'den geldikten sonra ilk bunlar carpmisti gozume.

    spesifik sorular icin mesaj yazabilirsiniz.
  • ders seçim zamanındayız. teknoloji fakültesi telefonunu arıyorum, açan yok... şuraya bir kere telefondan ulaşamadım. üniversiteden başka birine mesaj attım, "ulaşılmıyorsa teknoloji fakültesidir" diye bir tahminde bulundu. rezillik.

    düzeltme: danışman hocama mail atarak işi çözdüm. ancak umarım kimse teknoloji fakültesi öğrenci işlerini aramak zorunda kalmaz.
  • bu sene mühendislik fakültesinin bilgisayar mühendisliğinden mezun olduğum üniversitedir.

    kazananlar için buraya not bırakayım, bitirmesi kazanması kadar kolay değildir, bünyesinde değerli akademisyenler barındırır.

    kendisinden tez aldığım pakize hocam başta olmak üzere, talha ve resul hoca gibi değerli akademisyenlerden bir şeyler öğrenirseniz meslek hayatınızda çok fayda göreceğinize inanmaktayım.
  • böylesi iğrenç akademisyenleri olan üniversite. kesinlikle uzak durulmalıdır.

    tecavüzcü öğretim görevlisi
hesabın var mı? giriş yap