• milli eğitim bakanlığının amerikayı yeniden keşfettiği interaktif ingilizce öğretimine yarayan yazılım. dynamic education gibi havalı bir adı vardır o yüzden dyned de hepinizin görebileceği üzere havalı bir kısaltmadır.

    yazılımın mitolojik ve aynı zamanda trajikomik epik öyküsü şöyle:

    sayın bakanımız hüseyin çelik gaziantep'e gidiyor kendileri. oradaki okullarda çocukların patır patır * ingilizce konuştuğunu görüyor. "allah allah.. nedir bunun hikmeti?" diye düşünürken adamın biri bir cd ile çıkageliyor. "sayın bakanım şu elimde görmüş olduğunuz, yıllardır yabancı dil eğitiminde kullanılan bir yazılım türüdür. siz yeni keşfettiniz ama olsun" diyor. bunu duyan sayın bakanımız cd'yi kapıp getiriyor teeee ankaralara. ankara'da cd'yi inceliyorlar; ancak bir anlam veremiyorlar. çünkü bize eğitim veren sayın meslektaşımız da bir şey anlamamış öyle dedi kendileri. bir süre arabamızın dikiz aynasına mı taksak bu cd'yi diye düşündükten sonra ankaradakiler devam ediyor: "anlamadık ama hemen server'lar kurulaa ve cd'yi takan öğrenci şakır şakır ingiliş konuşaaaa"

    hemen hizmetiçi, dışı, önü, arkası eğitimi oluyor herkesin. örtmenler toplaşıp toplaşıp sunumlar izliyorlar konuda yetkin olmayan kişilerin sunduğu...

    cılız bir öğretmen sesi yükseliyor (öğretmen de cılız olabilir sesi de.. orası meçhul) "sayın bakanım bizim okulda bulunmamaktadır bilgisayar laboratuvarı. nasıl kullanılacak bu?"

    cevap geliyor tepelerden, tepesine tepesine çarpa çarpa "sus bre zındık! sen ki aciz bir devlet memurusun! senin ne haddinedir benim kararlarımı sorgulamak?!!"

    çok daha ilginç maceralarla, yine, burada...
  • bugün dyned ile resmi olarak tanışmış olduk.

    sınav bilgisayar üzerinden temelden başlayarak ingilizce duyduklarınızı ve gördüklerinizi değerlendirip çoktan seçmeli olarak cevap vermeniz üzerine. öyle karmaşık, az kullanılan dil ve kelime bilgisinden ziyade basit ve temel bilgileri ölçüyor.

    sınav süresi diye birşey yok. sizin bilginiz mertebesinde devam ediyor. üst üste 5 soru bilemezseniz sınav bitiyor. bunun haricinde de sonlandırma algoritmaları vardır mutlaka.

    öncelikle sınav 3 bölümden oluşuyor;

    practice: adından da anlaşılacağı üzere alıştırma, deneme kısmı. 8 soru üzerinden sınavdaki soru tiplerine alışmanız amaçlanıyor. 5dk kadar sürüyor. bu kısım değerlendirilmeye alınmıyor, en azından öyle söyleniyor. kulaklık ve bilgisayarın çalışıp çalışmadığını da bu bölümde test etmiş oluyorsunuz.

    part1: sınavın değerlendirilmeye alınan ilk bölümü.
    what — your name? yazıyor ekranda araya gelicek olan kelimeyi şıklardan seçiyorsunuz. tek sıkıntı bu boşluğa gelecek kelimeyi seçin gibi bir yönlendirme yok hiçbir soruda. bukadar basit olunca sıkıntı yok ama 5 kelimesi verilen 8 kelimelik cümle olunca karşınızdaki bu ne diye affalayabirsiniz.
    kimi sorularda kulaklıktan dinleyip şıklardan seçiyorsunuz. öğle yemeğine gidelim mi diyor kulaklıktan. ekranda soruyu göremiyorsunuz. şıklardan uygun seçeneği seçiyorsunuz.
    3. tip soruda ise soruya ilave olarak şıkları da kulaklıktan dinliyorsunuz. ekranda sadece a b c görüyorsunuz ve seçiyorsunuz.
    4. tip soruda ise ekranda resim var, kulaklıktan tarif edileni seçiyorsunuz. örneğin ekranda 5 şekil var ortadaki hangis diyor. ortadakini tıklıyorsunuz, şeklin hiçbir önemi kalmıyor. yada dairenin dışında kare var diyor seçiyorsunuz uygun şıkkı.
    örnek sorular olan videolar var, çok faydalı olur örnek soruları görmek. zira aynısı çıkıypr birçoğunun.

    part2: part 1 in aynısı. tek far cümleler daha uzun ve konuşmalar daha hızlı. biraz da “tense” ekleniyor.

    toplam 40-50 dakika sürer en fazla. gerçi 5dk sürenler çoğunlukta. örnekleri görüp sınavda ters köşe olmamak gerek. tabi ingilizceniz advanced seviyesinde ise sizin için çocuk oyuncağı da olabilir, gidin yapın.
  • ya var ya çıldıracağım aq. bunu yapanı da sor koşanı da anasını avradını yedi sülalesini öpeyim..

    biz sktiimin şeyinden kurtulacağız inşallah dedikçe;
    onlar yenilik yaptık , android cihazlara geldik dediler..

    yarrak gibi program yapmışsınız. tebrik ederim.

    akşamdır bi tarafta pc, elimde telefon uğraşıyorum..
    öğrenciler ayrı kaos zaten..
    lan online bir şey yapsaydınız aq.

    bi placement test 133 mb. o da açılmıyor.

    ne desem gg.
  • rezalet bir proje, server ı zaten hiç bir zaman doğru dürüst çalışmaz, çalışsa bile okullardaki altyapı sistemin doğru işlemesine izin vermez. dyned başladığından beri neredeyse 3 sene geçti, ya o iğrenç arayüz bi değişmez mi, daha çekici hale getirilmez mi sonuçta ilköğretim çocukları kullanıyor bunu, o ne itici bir arayüz. bu programın sanko tarafından meb e ücretsiz verildiği söylenir, ilginç olan şudur, meb çok ısrar ediyor, bunun gibi bir çok proje oldu ama meb bunun üzerinde özellikle duruyor, doğru dürüst işlemez, adam gibi çalışmaz ama meb sürekli dyned der durur. (bkz: dyned girsin görtüne)
  • öğrencilere verilen şifreleri girmeye çalışınca hatalı parola mesajı veren ve bunu neredeyse her öğrenciye yapan, şans eseri bağlanıldığında güncelleme ekranında donan, uzun lafın kısası bir türlü kullanılamayan sistemdir.
  • bi sikime yaramayan sistem.
  • arka planındaki pedagojik altyapı cok saglam olan bir ingilizce ogrenme seti. 15 gün kendi kendinize offline calisip sonra internete baglanıp bilgilerinizi server'a yüklüyorsunuz ve 15 günde bir telfonla egitmen destegi alarak calisma temponuz ve bundan sonraki adımlar hakkında geri bildirim aliyorsunuz. rakipleri olan global english ve tell me more'un kat kat üzerinde kaliteli bir ingilizce ogrenme sistemidir.
  • bir zamanların efsane milli eğitim bakanı hüseyin çelik antep'te bir özel okulu ziyaret eder. karşılaştığı öğrencilerle bir kaç cümle ingilizce konuşur ve bakar ki çocuklar bülbül gibi şakıyor. döner okul yetkilisine ve "ne yaptınız bu çocuklara, hepsi ingilizceyi süper konuşuyor" diye sorar. okul yetkilisi de dyned adlı eğitim yazılımından bahseder ve bakan gezi dönüşü bu yazılımın tüm ilköğretim okullarında kullanılması talimatını verir.

    http://mebides.meb.gov.tr/
  • sabahın köründen akşama kadar okulda olan, sonra da dershanelere, kurslara giden, sınavlara hazırlanan öğrencilere ve milyon tane ek işi, yetiştirmesi gereken ders müfredatı, okul içi-dışı projeleri yetmiyormuş gibi ingilizce öğretmenlerine ekstra işkence olarak düşünülmüş kaotik bir milli eğitim uygulamasıdır. serverlar bir türlü çalışmaz. sürekli güncelleme ister. hep bir sorun çıkar. öğretmenden boyuna raporlar istenir. ömür törpüsüdür.
  • son bir haftadır cem-i cümle ingilizce öğretmenini çatlatmakta olan program.

    allah bulanı top etsin. amin.
hesabın var mı? giriş yap