• uyku apnesi bulunan hastalarca kullanılan cpap cihazlarında mevcut bir teknoloji.
  • ilk basta size astronot mumelesi yapacaklar, aldirmayin. burundan da nefes alinabildigi icin baliklarla yuzmeyi buyuk bir keyfe donusturuyor ve verdiginiz parayi sonuna kadar hak ediyor. tek olumsuz yani arada kafanizi sudan cikarip, nerede oldugunuzu kontrol etmeniz, zira ne kadar acildiginizi fark edemiyorsunuz. mesela ben kas'tayken, neredeyse meis'e gidip, diplomatik bir krize sebep olacaktim, neyse ki caretta carettalar engel oldu.
  • enfes birsey.

    1) kesinlikle buhu yapmiyor. yani en tropik yere gidin, normalde snorkel maskelerine fisfis sikarsiniz ki ici buhu yapmasin. bunda oyle bi dert yok

    2) icine su kacmasi sorun degil. kafanizi kaldirinca altindaki sistem suyu bosaltiyor.

    3) agiz burun, istediginiz sekilde nefes alip, rahatlikla konusabiliyorsunuz

    4) kesinlikle cok net gosteriyor!

    5) borusu super, kafanizi suyun icine fazladan soktugunuzda nefes almanizi engelliyor. fakat hala nefes verebiliyorsunuz

    tek dezavantaji su, dalis yapamiyorsunuz. yani yuzeyin max 50 cm altina bakabiliyorsunuz. 1 metreye kadar daldiginiz zaman maske direkt yuzunuze yapisiyor. cunku bundaki basinc daha fazla (veya az) oluyor.
  • süper olay.

    bir iki yıldır denizde astronot gibi gezineni, dalanı, çıkanı, boy vereni (o kadar da değil ülen) görürdüm. akabinde ufak bir araştırmayla edindim bu aletçeden. kargo alış süreci de biraz sürüncemeli oldu ama elime sağ salim ulaştı. her neyse.

    ben bunu kafama taktım bi güzel hacı, bakalım ne olacak deyu bekliyorum yani, denizin dibini falan görücem bi güzel, ooh gel keyfim gel, diyorum, keşfin kralını yapıcam. amma velakin öyle olmadı. olamadı. nefes almaya başlamamla aletin içine su dolup dolup boşalıyo. ulan bildiğin çalışmıyo anasını satayım ya? yemin verdim bak. aynı dakkalar içerisinde ise kıyıya yakın tarafta bi velet fink atıyor easybreath ilen. "bozuk şeyi yolladılar bana herhalde, gitti boş yere param! hayallerim suya düştü be!" dedim. ani ve bi o kadar süratli bir hışımla çıktım kumsala, kıçına başına güzelce bakıp çözmeye çalıştım nası çalıştığını filan. hey hat! bulamadım arkadaş. sorun yok gibi. deli olucam. yahu nefes aldığım yere su doluyo bildiğin. en sonunda su tahliyesinin olduğu yerde plastik bir tıpa var onu yukarı çektim hafifçe (açık göndermişler orayı) ve bir de öyle suya girdim. bu son denemem lakin, bu çare de olmazsa gidip kumsalda kiricam sinirimden aleti. bir daldım ki denize, arkadaşım hd yanında halt etmiş, ayna gibi görünüyo, nasılsa bi güzel gayet rahatlıkla nefes alınıp veriliyo idi. meğersem... atalarımızın bir sözü o radde aklıma düştü: işini bilmeyen çavuşlar döner döner, hesabı... işte o an bütün sözlerimi geri aldım easybreath için. arkadan da yaylım yaylım "sözlerimi geri alamam, çaldığımı baştan çalamam, bir daha geri dönemem.. " çalıyordu.

    tamam çalmıyodu, şimdi uydurdum. her şeye de inanmayın arkadaşım.
  • tam adı "easybreath şnorkel maskesi" olan müthiş icad. şüphesi olanlar için söylemek isterim ki direkt alın abicim.

    yalnız gopro bağlantı aparatını almayın, zira aparatta vida yeri yok, sağlıklı bir şekilde bağlanmayacağı için güvenip kullanmadım.
  • bugün itibariyle ilk kez kullandığım şnorkel maske. tek kelimeyle mıhteşem. başta "ulan 100 lira acaba değer mi?" diye düşünmüştüm ama her kuruşuna değer. eşimle dönüşümlü kullandık, keşke iki tane alsaymışız bile dedik.
  • deniz altını izleyerek yüzmeyi sevenler için mükemmel bir icat. an itibari ile 100 tl civarında olan fiyatını sonuna kadar hak ediyor. bir kere kesinlikle buğu yapmıyor. ayrıca yüzünü denize sokmakta çekinen , denizde yüzmeye yeni başlayanların alışması aşamasında kullanımı çok uygun. bununla birlikte benim dikkatimi çeken 2 kusuru var. birinci dalmak isterseniz burnunuzu tutup kulaklarınızı eşitleme şansınız olmadığı için 2 m'den fazla dalamıyorsunuz. ikincisi nefes alıp verirken biraz fazla ekstradan çaba sarf etmeniz gerekiyor.
    sonuç olarak sunduklarına bakarsak. buğulanmaması, görüş kalitesi, rahatlığı vb faktörler göz önüne alındığında kesinlikle tavsiye ederim. alırken sadece bu gözlükle dalamayacağınızı bilmelisiniz. zaten amacı da bu değil.
  • çok farklı bir his yaşatan şukela bir ekipman. bugün havuza bununla girdim ve meditasyon pozisyonu alarak dakikalarca suyun içinde bi sağa bi sola akıp durdum.

    havuz gözlüğünden kat be kat geniş ve açık bir görüntü sunuyor.
  • sakalla istenilen sonucu vermeyen, yeni nesil şnorkel.
  • alıp denedikten sonra internetten zipkin aramaya başladım.
hesabın var mı? giriş yap