• basketbolda altyapı fobisi olan galatasaray için rol model, zaten takımda herkes üzerine titriyor. o da bunun karşılığını fazlasıyla veriyor. gerçekten çok iyi bir lider, boyuna göre (2.07 boyunda) çok iyi bir şutör. ancak kendisinin en büyük sıkıntısı hangi pozisyonda oynayacağının belli olmaması. 5 numara o fiziğiyle zor, 4 numara için yine kalıpsız kalıyor, üç numara için de oldukça yavaş. önünde en iyi seçenek biraz kalıplanıp 4 numara olarak yola devam etmek duruyor.
  • gelişimini büyük keyifle izlediğim genç basketbolcu. boyunun uzunluğunun yanında ayaklarının çabuk olması savunmada çok büyük avantaj sağlıyor. sıçrarken zamanlaması çok iyi, bu yüzden blok ve ribaund ortalamaları güzel. hücumda ribaundlara konsantre, nerde durması gerektiğini biliyor ve her yerden şut atabiliyor. açıkçası avrupa'da çok sevilen, her işi yapan uzun tarzında bir oyuncu (nba'de en güzel örneklerden biri kevin love). şöyle bir düşünüyorum da, bu sene a takıma çıkarılsa, bir sene ufak süreler alıp pişse çok daha iyi olur gibime geliyor. yetenekleri ortada, eğer kendini geliştirmeye devam ederse çok iyi bir oyuncu olacak.
  • kendisinde ömer aşık gelişimi var iki sene önce neredeyse sıfırken, şimdi şampiyon milli takımın en önemli iki üç isminden biri oldu. geçen sene galatasaray genç takımını neredeyse tek başına şampiyon yaptığını da hatırlatmak gerek. kendisi hücum olarak durdurulamaz bir oyuncu haline gelebilir, eğer bu şekilde üstüne koymaya devam ederse. ancak acil pozisyonuna adapte olup (4 numara), güçlenmesi gerekiyor. bana kerem gönlüm'ün gençliğini andırıyor biraz, tek eksisi savunmadaki acemiliği, bunu da zamanla atlatacaktır.
  • bugün ardarda 2 tane blok yaptı
  • iyi bir kumaşı var, ayakları yere sağlam basıyor, pota altında top aldı mı çıkıyor smaçla bitiriyor. 3 ve 4 numara oynayıp şutunu da geliştirebilirse önü çok açık.
  • önce ne olacağını kara vermesi gereken oyuncu. 3 numara mı 4 numara mı olacak. bence 4 olmalı ama net bi pozisyonu olmalı
  • ciddi aksilikler yaşamazsa bu sezon buradaki başlığına bol bol entry yazdıracak olan 1996 doğumlu basketbolcu.

    şahsen çok güveniyorum ege kardeşimize, yolu çok açık olacak inşallah..
  • drafta girecegini duyuran çocuk. daha galatasarayda süre alamazken neyine güvendiği bilinmezdir.
  • 2016 nba drafti ne katılacakmış
  • bazen hocaya kiziyordum neden oynatmiyor diye, girdiginde çomez hareketler yaptigi oluyordu ama birkaç maçtir hoca guven gosterdi, ege de oyununu gelistirdi. bu çocuk ribaundu iyi seziyor ve eksiklerine ragmen sadece kendine ribaund çekmeye degil box out yapip havuzdaki arkadaslarini beslemeye de oynuyor, bugun karsiyaka maçinda sans da yaninda olunca box ettigi anda top kendisine geldi istatistige de yansidi. ayrica sut mekanigi hakkinda fikir edinemesem de turnikelerde topu kaçirip bilekle iyi bitirebiliyor, top hissi ve bilek yumusakligi buyuk bir avantaj bu boydaki oyuncu için. pozisyon sikintisi ara sira oluyor. kendisi ya biraz daha guçlenecek, ya da biraz daha hizlanacak, ya da sutunu gelistirecek. bunlardan bir veya ikisini yapabilirse kariyeri için çok iyi olur.
hesabın var mı? giriş yap