• aslinda hint kulturunde gordugumuz bir olaydir bu. bir dizi insan, arka arkaya dizilir, bir kol asagida ve geriye dogru kivrik, obur kol da yukarida ve one dogru kivrik bir sekilde, tek sira halinde yururler. hani misir hiyerogliflerinde filan da dans eden insan figurleri vardir, ha iste o sekilr.

    fakat gelin gorun ki, gunumuzde elephant walk'in anlami, fraternity denen olusumlar icinde ayri bir mana kazanmistir. bildiginiz gibi, bir fraternity'e uye olurken, cinsel organinizin altinda dolu bir bira bardagi ile ciplak sinav cekmek, bir evin bodrum katinda 1 hafta yemeksiz yasamak, havyanlar gibi icmek gibi atraksiyonlar yapilir (her fraternity'de yapilmaz, hatta yuksek seviye okullarda genelde sadece "bodruma kapatma" filan gibi seyler yapilir).

    elephant walk da herhalde bunlardan en igrencidir. bu sefer, arka arkaya dizilen heriflerin her biri, digerinin pipisini tutarak, ciplak bir sekilde yururler. bir sure boyunca bunu yapmak zorundadirlar.

    ha unutmayalim ki, amerikalilarin zaten cogu sunnetsizdir. elephant olayi da bir nevi buradan da gelmektedir.
  • 1954 yapımı bir elizabeth taylor filmi.
    --- spoiler ---
    farklı bir çevreden zengin bir adamla evlenen genç kadının hikayesi gibi görünüyor başta ama genç adamın fillerin geçiş yolu üzerine yapılmış baba yadigarı evi de film de önemli bir rol üstleniyor.
    --- spoiler ---
    güzel bir klasik.
  • daha ünlüsü için (bkz: catwalk)
  • 1954 yapımı bir yabancı film. bence liz taylor'un izlenmesi gereken filmlerinden biridir, en azından ben yıllar sonra bile hatırlayabiliyorum adıyla birlikte. putlar ve onlara yüklediğimiz anlamlar, aslında hepsinin kendi kafamızın içinde (yani gerçekte yok) oluşu da anlatılıyor bu filmde.
  • bence liz taylor'un izlenmesi gereken filmlerinden biri, en azından ben yıllar sonra bile hatırlayabiliyorum. putlar ve onlara yüklediğimiz anlamlar, aslında hepsinin kendi kafamızın içinde (yani gerçekte yok) oluşu da anlatılıyor bu filmde. hayatımız pahasına sadakatimizi sunduğumuz değerlere ve onların "alttan bir tuğla çekilince un ufak oluşuna" ışık tutuyor.
  • askeri havacılıkta, bir hava meydanından en kısa zamanda çok sayıda uçağın kaldırılması için yapılan rule/taksi faaliyetine verilen ad.

    ikinci dünya savaşı'nda pist yahut taksi yolunda çok düşük aralıklarla, aynı anda hareket eden uçakların, şu görüntüye benzetilmesiyle bu adı almıştır.

    bombardıman paketini oluşturan yüzlerce uçak en kısa zamanda taksi ve kalkışını gerçekleştirmek ve kolda buluşup hedefe yönelmek zorundadır çünkü yerde yakılan yakıt çok büyük bir lükstür. o zamanlarda havada yakıt ikmali diye bir şey de yoktur.

    günümüzde askeri havacılık unsurlarının birlikte hareket etme, reaksiyon gösterme yeteneklerini ölçme ve güç gösterisi amacıyla yapılmaktadır.

    elephant walk ile taksi yapan uçaklar, tatbikatın/operasyonun amacına göre, ya tekrar park yerlerine dönerler ya da mito* ile ardı ardına piste girerek kalkış gerçekleştirirler.

    1962 tarihli "a gathering of the eagles" filminden mito sahnesi ile entrymizi bitirelim. https://www.youtube.com/watch?v=cq6hpxyrhyo
  • jane ward'ın "not gay: sex between straight white men" isimli kitabının ilk bölümünde (the homosexual ıngredient in the
    making of straight white), (bkz: fraternity) topluluklarından birine mensup olan erkek bir flörtünün kendisine heteroseksüel beyaz erkekler arasında gerçekleştiğine dair deneyimlerini aktardığı bir ritüel. kitaba henüz başladım; ancak ele aldığı konu bakımından oldukça ilginç bulduğumu söyleyebilirim.
hesabın var mı? giriş yap