23 entry daha
  • cevrenizde cok dillendirmemeniz gereken yatirim turu.

    o nedenle sizi, bunu sagda solda fazlaca dillendirmek ve ovmekten men ediyorum. bu men edisimin belli sebepleri var elbette.

    sadece konuyla sizden bagimsiz olarak ilgilenenlere bilgi vermeli, paylasim yapmalisiniz. aksi halde bilgileriniz ya da fikirleriniz deger gormeyecektir, cunku bunun ne oldugunu anlamak icin gereken altyapi cogu kiside yoktur. bir defasinda sokakta tanistigim, 4 defa evlenip bosanan, sokaga dusmek icin alkol, kumar ve dayagi ilke edinmis bir adamin eline koc holding'in yonetimini vermeye benzer bu. ne oldugunu bilmeyecek, 2 yilda sirketi hacze goturecektir.

    yatirim, kucuk veya buyuk, saygideger bir olgudur. ozeldir. sadece finansal okuryazarlik degil, uzun yillar tecrube de gerektirir. bunu kimseye pat diye sunamazsiniz. karanlikta uzun sure kalmis goz isiktan nefret eder. zaten sunsaniz da yarar degil zarar gorurler.

    bir cogunuz borsanin ralli yaptigi bir donemde duydunuz bu kavrami. 1 yillik yatirim yapanlar var. yeni.. ama kolay degildir. kolay olmayan ne? endeks hep yukselmez. 2 yil once yatirdiginiz 20 binin, bugun 15 bin oldugunu gormek cildirtir sizi. yillar soylendigi kadar kolay gecmez.

    bir diger sorun, hayattaki ihtiyaclar. orada 100 bin biriktiginde ve araba alman, evlenmen, evi yenilemen gerektiginde ne yapacaksin? oradaki sermaye 3 binken dokunmazsin. peki ya boyunu astiginda? esas nokta burada..

    dillendirmeyin.

    1- insanlar aptal oldugu icin ve anlamayacaklari icin ya da zarar edecekleri icin..

    2- devletin gozune gelirse, cok pohpohlanirsa, vergi miktarini arttiracagi icin. kalkar bu sefer sadece sirketten kesmez, sizin brut dagitimdan kesildikten sonra alacaginiz net miktardan da alt limit olmadan %40 keser, kusa doner temettu. gorursunuz ballandira ballandira hevesle anlatmayi. devlet kazanan insan istemez. mutlu hic istemez.

    yazmayin, cizmeyin. bu kavrami ortalarda dolastirmayin.
2053 entry daha
hesabın var mı? giriş yap