• ön edit: öncelikle (bkz: #75737296) bireysel silahlanmanın yaygınlaşması, herkesin bu denli bir hızla silahlanması hiç iyiye alamet değil.

    bir ekşi sözlük yazarının beyin yakan beyanı.

    (bkz: #101962727)

    iyi bir haberim var, bütün erkekler çakı bulundurmaz yanlarında.

    hatta akıl sağlığı yerinde olan hiçbir insan şehrin göbeğinde kesici, delici herhangi bir silah taşımaz.

    birçok kişi mesaj atarak türkiyenin güvenli bir yer olmadığından falan söz ediyor. tamam bazı noktalarda haklılar ancak kesici aletlerin yerine lethal olmayan -biber gazı veya taser gibi- silahlar taşınabilir, eğer çok obsesif birisiyseniz...

    edit: arkadaşlar eleştirdiğim konu mesleki ya da teknik zorunluluklardan ötürü multifonksiyonel -örneğin isviçre çakıları- tipte bıçak taşıyanları kapsamamaktadır. amacı eğitim hayatına devam etmek olan bir öğrenci neden böylesi tek yarayacağı iş kesmek ya da delmek olan tehlike arz eden bir bıçağı taşır?

    edit2: bütün çakı taşıyanlar toplanmış, çakının ne kadar işe yarar bir alet olduğundan bahsediyor. evet, nasıl kullandığınıza bağlı. kadir gibi silahsız birini kalbinden bilerek veya bilmeyerek bıçaklamak ve katil olmak da var hayatta.

    edit3: bir yazar arkadaş sitede falan büyüdüğümü sanmış. çocukluğum polis lojmanlarında, ergenliğim sokaklarda geçti. lisedeyken gecenin bir yarısı altgeçitten geçerken bıçakla gasp edilmeye çalışıldım. hayatımda o kadar çok koştuğum -takip ediliyordum- başka bir an olmadı. evimize hırsız girdi, sadece ihbar ettim ve 3-4 caddelik kaçış güzergahlarının kamera kayıtlarını polisin yerine topladım, bilgisayarımın bir köşesine -üzgünüm ama- 'orospu çocukları' diye adlandırdığım bir klasöre kaydettim, eşgallerini. düşünsenize bir pazar sabahı, gündüz gözüyle evinize iki yabancı isteğinizin dışında giriyor, evde teksiniz. uyandığınızı fark edince topukluyorlar. dalgınlıktan, şaşkınlıktan tek yapabildiğiniz polisi ve ailenizi aramak oluyor. ayrıca babam da hiçbir zaman sivillerin silah taşımasını ve kullanmasını tasvip etmedi.

    edit4: başlığa girilen entry'ler, etrafımızda ne kadar çok çakı, bıçak vb. taşıyan insan olduğunu gösterir nitelikte. yarın ilk iş, ben de bir bıçak edinip(!) meyve soymaya falan başlayacağım.

    edit5: herkesin bir sebebi var silah taşımak için. herkes kendince rasyonlize ediyor. neyse ki tck'ya göre kesici delici aletlerin taşınması yasaktır, pek çoğunuz aksini hayata geçirse de.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap