• olması gereken bir haktır.

    zaten uçağa karşı soğukluğumu yeneli çok olmamışken olan şu son malum kaza yine sorgulamalara yol açtı bünyede.
    düşünsenize uçak havalandığında bütün hayatınız uçak piste yönelip de konuşana kadar kim olduğunu bilmediğiniz birinin elinde. o kişiye güvenmekten başka şansınız yok.
    son kaza sonucunda aydınlandığım bazı şeyler var. en önemlisi ben pilotların genellikle asker kökenli veya teknik üniversite mezunlarından olduğunu zannederdim hep. o biraz içimi rahatlatırdı. şimdi öğreniyorum ki özel üniversite önlisans mezunu pilot dahi varmış.
    ulan hem özel üniversite hem önlisans. demek ki bu kişi her kimse özel üniversitede ön lisans kazanmaktan fazlasını sağlayacak şekilde hiç çalışmamış okul yıllarında. sorumluluk biilinci hiç gelişmemiş. aile parasıyla okuyup aile parasıyla pilot lisansı almış. hep ezbere gitmiş. fakir bir ailede doğsa en fazla sanayide motor ustası olacakken ki o da yetenek ister, bu gelmiş pilot olmuş bir şekilde. aldında yüzlerce milyon dolarlık uçaklar, emanetinde yüzlerce can. o koltuğa oturana kadar hayatında bir sorumluluk almamış. ezberi iyiymiş kitapları iyi ezberlemiş. similatör almış eve, onu senelerce oynamış ezberlemiş sınavları geçmiş. yaptığı o.
    halbuki kabiliyet kaos anlarında belli olur. kaoslardan sayısalcılar ömrü boıyunca disiplinli yaşayıp çalışmışlar sağ çıkar. ön lisans veya özel üniversite işletme mezunu bir pilota güvenemem. bu sebeple uçuştan önce pilotu bilmek ve imkanım varsa seçmek en doğal hakkımdır!
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap