518 entry daha
  • sakatlık olmazsa nba'in oyun yapısını değiştirecek basketbolcu.
    2000 li yıllarla ile beraber güçlü iç oyuncu dönemi azalarak kaybolmuştu.

    en son örneği shaq idi işte sonra gelip içeride oynayabilecek tek oyuncu embiid kaldı.

    şimdide zion.

    bucks maçında en etkisiz maçını çıkarttı, çünkü bucks ona karşı ezilmeyecek bir uzun rotasyonuna sahip. bu şekilde ligde sixers dışında üçüncü bir takım yok (belki okc) . eğer bu şekilde sakatlanmadan üstüne koyup giderse pelicans'ın önü çok açık.

    işin güzel tarafı bu şekilde başarıya ulaşırsa pelicans (ki şu anda oluşturulan dış atışa dönük takımların tamamı karşısında pelicans avantajlı) en sonunda takımlar uzunlara dönmek zorunda kalacaklar.

    shaq bu gün verimli oynayamazdı diye saçmalayanlara oynadığı kısa süre içerisinde çok güzel cevap veriyor.

    basketbol basit bir oyundur üstün olduğunu konuyu rakibinize kabul ettrimeye dayanır. bu gün zion'u pota altına yavaşlatabilecek batı'da tek bir takım yok (belki okc). play-off'a girmeleri için memphisten 4 az maç kaybetmeleri lazım ki bu olası gözüküyor.

    zion'un adam gibi süre aldığı maçlarda new orleans 7-3 (3 mağlubiyet houston, bucks ve okc'den geldi ki bucks ve okc zaten zion'a ters gelecek takımlardı ve bunlarla bir daha oynamayacaklar ama sixers ile bir maçlarıvar). bu oran artacaktır.

    asıl sınav önlerindeki 3 maçtan ikisini oynayacakları lakers. lakers her ne kadar pota altında güçlü gözükse de ne mcgee ne howard bire birde savunma yapabilen (howard'ın yıllarca nba'in en iyi savunmacısı seçilmesi ödülleri oylayanların ne kadar basketboldan uzak olduklarını güzel bir örneği) ya da pick&roll savunabilen oyuncular değiller. (zion mcgeeden 10 gömlek falan daha iyi olan gobert'i top diye oynamıştı)

    davis savunur mu ? fiziksel mücadeleden kaçan bir oyuncu olarak, o darbeleri almak istemeyecektir.
    ancak lebron savunursa (ki ligde fiziksek güç olarak zion ile başabaş kalabilecek nadir bir kaç oyuncudan biri) ilginç bir eşleşme olur. ama bu da lebron'un hücum verimliliğini düşürecektir.

    neyse pelicans'ın sezonunun önlerinde ki 3 maçtan ikisi belirleyebilir.

    barkley kıyaslamasına gelirsek (zeten zion hakkımdaki ilk girim bunu belirtiyordu) barkley'in rebound sezgisi zion'da yok, barkley daha çevik bir oyuncu idi ama arada ki 7-8 cm lik farkta bunda bir etken. ancak zion barkley'den daha güçlü gözüküyor (tabi bu noktada o dönemki oyuncular ile bu dönemki oyuncular arasındak güç farkının da etkisi olabilir). onun dışında barkley'in fundamentali daha iyi gibiydi ancak çaylak sezonunu hatırlamıyrum çok. ne de olsa dr.j ve moses malone gibi 2 efsanenin eğitiminde geçmişti (özellikle moses malone çok önemli bir isimdir barkley'in gelişiminde aynı şekilde hakeem'inde)
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap