768 entry daha
  • 17 mart - 7 nisan 2020 arasında bay area genelinde alınan shelter in place (place derken residence anlamında) kararı kapsamındaki şehir. bu karar sokağa çıkma yasağının biraz daha esneği oluyor imiş. bu karardan etkilenen toplam nüfus yaklaşık 7 milyon.

    ev dışında bir araya gelmek yasak, temel ihtiyaç sağlayan dükkanlar dışında tamamı kapanıyor, temel ihtiyaçları sağlayanların ise açık tutulması isteniyor. evden çalışılabilen işletmeler evden çalışmak şartıyla açık olabilir.

    grup halinde olmamak kaydıyla şehirde yürüyüşe çıkılabiliyor ama escooter, bisiklet, araba kullanmak yasak, sadece 2 metre mesafe şartını korumak kaydıyla toplu taşıma kullanılabilir. (anlamadığım şey izolasyon amaçlı bir yasakta neden izolasyonun allahı olan arabalarımızı kullanmamızın yasak olduğu)

    sokağa çıkma ve araç kullanma yasağının istisnası temel ihtiyaçlar ama kapsam çok dar değil. temel ihtiyaçlardan kasıt market, eczane, sağlık hizmetleri, aile veya dostlarınızla bu ihtiyaçlar çerçevesinde görüşmek olabileceği gibi doğa yürüyüşü yapma amacıyla arabanıza atlayıp bir kıra, ormana gitmeniz de istisna kapsamında, yani san franciscoluların olmazsa olmazı hiking'e izin var.

    https://www.sfdph.org/…c19-07- shelter-in-place.pdf
265 entry daha
hesabın var mı? giriş yap