7 entry daha
  • gayet guzel bir filmdir. ama yapildigi tarihi unutmadan izlemek gereken bir filmdir.

    birkac entaride sisirilmis ve overrated oldugundan bahsedilmis filmin. maalesef bu yorumlari yapan arkadaslar, izledikleri yaslarda 86 senesinde izlemis olsalardi, belki filmi cok daha iyi anlayabilirlerdi. malum bu filmi 2000 ler ve sonrasinda seyredip, vasat ya da sisirilmis bulanlari cidden dovesim geliyor.

    80ler de, cogu toplumda, tabularin, aldatlamarin, escinselligin, kacamaklarin cok daha farkli algilandigi, cinsel ozgurlugun, grup sekslerin, es degistirmelerin alenen konusulmadigi zamanlarda, evliliklerin kutsal birer sosyal dinamo oldugu zamanlarda, bir takim entel arkadas grubunun, cinsellik, aldatma, fanteziler, ask, evlilik, toplumda kadin erkegin yeri ve varolusa kadar uzanan tartismalari ile suslu, eglenceli ve dolu bir film var burada. gerci tr de, bu konular birakin yasanmayi, hala konusulabilmeye dahi yakın degiller. onun sebeplerini aciklamak icin, bunun gibi 10 entari daha yazmam gerekir ki kasamayacagim.

    hele ismi lazim degil, bazi bilindik yazarlarin ustteki entarisinde tutup da, "ama ne cozum ne sonuc uretmisler ck ck" diyerek futursuzca elestirmesi ise, yalan yok epey guldurdu. keza filmdeki tum celiski ve gel gitler, olmus degil / toplumda oldugunu dusunen, pismis yanilgisi ile yasayan, sozde egitimli karakterler uzerinden anlatiliyor zaten. hadi hepsini gectim, zaten sogulanan ve konusulan konular, kesin yargilarla cozume kavusabilecek konular olsaydi, gunumuzde ya hukukla, ya da genel sosyal yaptirimlarla, bunlara cevaplar bulunmus olurdu be canim. hele ki karakterlerin, zeka, cesaret ve deneyim farkliliklarina gore ozenle secilmis olmalari bu kadar barizken, filmi bu anlamda sorgulamak baya bildigin davarlik gibi birsey oluyor.

    ozetle sktredin, cekilmis oldugu tarihi baz alirsam, epey sahane bir filmdir. en temizinden bir 8 i hakeder. ha gunumuzde 30 yas alti bir genc olarak izlerseniz de, vasat ve anlamsiz bulmaniz da olasidir. o da sizin degil, dahil oldugunuz jenerasyonun kabahati.
hesabın var mı? giriş yap