53 entry daha
  • içinde bob odenkirkin olduğu bir yapımı beğenmeme ihtimalim var mıdır? hiç sanmıyorum. bu benim için şener şenin olduğu bir yapımı beğenmemek gibi olurdu.

    dizi, kendisini tavsiye eden arkadaşla izlemeye başladığımızda 'gerçek oyuncular tarafından çekilip daha sonra animasyon haline getirildiği' bilgisiyle beni bir şoklamıştı zaten. an itibariyle bitirdim ve birkaç fikrim var.

    --- spoiler ---

    aslında iki teorim var.

    birincisi;
    alma bir dissosiyasyon bozukluğu yaşıyor. şizofreni gibi gerçekdışı fikirler beyan etmiyor. çünkü norma şartlarda laboratuvarı basan insanın annesi olduğunu bilmesi imkansız. çocukken geçirdiği zatürre sırasında kişilik bölünmesi yaşanıyor ve travmatik ve tehlikeli görülen anlar yallah bölünmüş kişiliğe gidiyor. diğer kişilik -alma'nın kazadan önce gördüğümüz hali- dünya kalbine minare ciğere yaşıyor. diğer farkındalığı yüksek kişiliğin olası kesişimlerini yok ediyor. kişilik bölünmesinin zatürre sırasında çıktığını senaryoda oraya çekilen dikkat sebebiyle düşünüyorum. kaza sırasında değil çünkü alma'nın hatırladığı tüm travmatik anılar zatürreden sonra.ikinci kişilik birkaç aydınlanmadan sonra babanın öldüğünün ayırdına varacak. bu zayıf ihtimalli teorim.

    ikincisi;
    benim değil aslında dizinin teorisi. zamanda görelilik kavramı modern zaman yapımlarının yeni gelinin kurdeleye yapıştığı gibi yapıştıkları bir şey. allah'tan kuantum var da şöyle aydınlatıcı şeyler izliyoruz diyor insan. dizi inşası paralel evrenler üzerine. bu tip icralarda dikkatimi hep bir baba kız bağı çekiyor. ant-man, superpoze vs. ailenin geri kalanına neden hep salak muamelesi yapılıyor anlamıyorum. ıncil'de baba-kız bağıyla ilgili bir şey de olabilir mi? bilimciler tşk geçmiş olsun falan. neyse. eğer bu ikinci teoriye yakın bir gerçeklikle karşılaşırsak dizinin eksiği çok. zira kuantum fiziği ile ilgili muhteşem şeyler izliyoruz. ama şu animasyon olayım bir yere bağlayacaklar gibi geliyor. sanki gerçek oyunculara kamera çevrilecek ve animasyon da bir paralel evren olacak gibi. bunun yalnızca bir sanatsal deneme olduğunu düşünmüyorum. umarım bu ikinci teoriye benzer bir şey izleriz ikinci sezonda.

    psikiyatri bilimi yüzünden fizikötesini göremiyoruz. sesimizi böyle duyuralım bari. biri tam bir şey keşfedecek; 'çat!' şizofren. şu an uçamıyorsak, ışınlanamıyorsak hep psikiyatrinin yüzünden.

    --- spoiler ---

    ikinci sezonu merakla beklemekteyiz. haber alan olursa yeşillendirsin, iyilik borcumuz olur.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap