17 entry daha
  • ekleme: al sana hindistan. bizde durum bundan biraz daha iyi tabiki. yerlerde çalışmıyorlar. atletli değiller. masada, günlük kıyafetle çalışıyorlar. ama imalat işleyişi buna çokta uzak değil.

    neredeyse tüm tekstil piyasasının yaptığı iş. çamaşırcılarla başladı. şuan kotçusu mu dersin etekcisi mi dersin. hepsi harıl harıl maske dikiyor.

    dalgıç kumaş, altına tela, ortasından dik gitsin. aslında tela ve dalgıç kumaş bir arada belki iş görür ama orta dikişi bütün işlevini bitiriyor.

    atölyeler durmasın diye bu çıkış yolunu buldu. ben durdum arkadaş. kimsenin vebalini alamam. şakaya gelecek iş değil. çevremdeki herkese yapmayın etmeyin diyorum ama bırak dinlemeyi. ben yapmıyorum diye bana enayi gözüyle bakıyorlar.

    mantık basit:
    1-“ ben yapmasam ahmet mehmet yapacak zaten”
    2-“ sanki hakiki maske üreticileri ne yapıyor, aynı işlem, aynı kumaş”

    aslında bu ikinci maddede biraz haklılık payı var gibi dursada yok arkadaş. bizim tecrübemiz olan bir iş değil bu. yetkinlik yok. üretim sürecindeki sterilize işlemini bildiğimiz bir iş değil. sen hasta mı değil mi bilmediğin elemanına diktiriyorsun bunları. atölyede yerlerde geziyor. masaların temizliği hak getire. kullandığın makas ömründe bir kez temizlenmemiş.

    bakın arkadaşlar. koruyuculuğunu boşverin. süper koruyacak olsa bile üretim süreci temizlikten çok uzak. sterillik namına hiç bir uygulama yok. olsa bile profesyonel değil. bu maskeden bile mikrop, hastalık kapabilirsiniz.

    alacağınız maskenin üreticisine bakın mutlaka. bu işi yapan firmadan alın. işi maske üretimi olan markaları alın.

    insanlarıda anlamıyorum. hakiki standartlara uyan maske satıyorsun. “ ya bunun siyahı yok mu?” diyor!.. özellikle kadınlardan duyuyorum bunu çok. illa siyah olsun diye uğraşıyor. yahu rengini ne yapacaksın deli!..

    adamın biride tutmuş dijital baskılısını yapıyor maskenin. yok joker baskılı, yok batman logolu, v baskılı, vs. vs. inanılmaz şekilde satıyorda!.. ne diyeyim allah akıl fikir versin insanımıza.

    ulan bir kere o dijital baskının boyası kimyasal veya illa siyah olsun dediğin maskenin kumaşına o siyah rengi vermek kimyasal iş. ağzının önünde ne şartlarla, hangi kimyasallarla boyandığını bilmediğin bir kumaş parçasıyla mı koruyacaksın kendini?

    neyse toparlayalım. şuan deli gibi satılıyor efendim bu maskeler. vicdanını satıp üreten herkes ( neredeyse üretmeyen yok ) parayı cukkaladı. alanlarda kerizliğine doymasın. ne diyeyim.. beş para etmez, hiç bir işe yaramaz, sağlam adamı hasta etme potansiyeli olan safsata bir iş. uzak durun, uzak tutun.

    ek2: mesele corona19 da değil. en basiti çalışan elemanda uçuk olsa. bir çok maske takana herpes bulaştırabilir. sadece corona virüs özelinde düşünmeyin.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap