18 entry daha
  • ayrılığın anatomisini gözler önüne seren film. bununla beraber kadının ve erkeğin tipik davranışlarına ve olayları yorumlama şekillerine de değinilmiş.

    --- spoiler ---

    erkeğin rahat davranışları karşısında kadının umursanmadığını hissetmesi, çıkan tartışmada kadının bozulan sinirleri sonucunda ayrılıkçı konuşması, erkeğin dosdoğru algısı sayesinde bunu gerçek bir ayrılık isteği olarak algılaması, altında yatan nedenleri yorumlayamaması. işin içine giren arkadaşların taraflara yardım edeceğiz derken onları daha beter birbirine karşı doldurmaları. kadın ve erkeğin karşılıklı birbirini pişman etme çabaları, oynanan oyunlar. bütün bu oyunlar arasında aklın hep karşı tarafta olması ve karşıdakinin geri dönüp boynuna sarılmasının beklenmesi. yapılan nispetlerden ve oyunlardan pişman olma anları ve karşı tarafa zeytin dalı uzatma çabaları, fakat bu aşamada zamanlama hatası olması. verdiği zeytin dalı kabul edilmeyen tarafın artık bu işin bittiğine kendini inandırması ve yoluna onsuz devam edeceği fikrine kendini alıştırması. tam da bu fikre alışmışken karşı taraftan bir zeytindalı uzatılması fakat artık çok geç olması... amacına ulaşan bir film olmuş kanımca, gerçekçi de... son sahnelerinde beklenen klasik holywood kavuşmalarının yaşanmaması ile de ayrılığın o soğuk yanını izleyiciye tam olarak hissettiriyor. insandaki ego duygusunun birbirini çok seven iki insanı ayırabilecek kadar kuvvetli olduğu, her insanda ego olduğuna göre ilişkilerin aslında ne kadar da pamuk ipliğine bağlı olduğu çıkarılabilir.
    komedi olduğunu söylemek ise zor, güldürmekten ziyade hüzünlendiriyor çünkü. "etmeyin eylemeyin, azıcık birbirinizin kıymetini bilin" nidalarıyla izlenir.

    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap