• altında yatan eleştirinin felsefesi anlaşılmadan yorumlandığı zaman aklıma gördüğümüz başka yazılardan cımbızla çekilenlerin nelere yol açtığını getiren cümle. evet naçizane fikrim ile desteklemekteyim bu ifadenin var olması gerektiğini, altında yatan felsefeyi, barındırdığı türkiye'nin asıl resmine çağrısını.

    tabii şunu bilmek lazımdır, baskın söylem "ben böyleyim" "şunu bu nedenle söylüyorum" şeklinde belli etmez her zaman kendisini, siz çayınızı yudumlarken duyduğunuz bir haberin aktarım biçiminden tutunda siz çocuk halinizle ne yaramazlık yapsam diye düşünürken dahi özellikle tarih anlatımı ile sizin düşüncenizi yönlendirir. noam chomsky'nin deyimi ile tarih mühendisliğidir bu aşırı dozda beyinlere doktrin yükleme biçimi. bunun ya farkındasınızdır ya da değilsinizdir. bu çemberin varlığını silmez. sizin içinde ya da dışında olduğunuzdur durumu nasıl yorumladığınızın kaynağı.

    bu cümleyi okuyunca hiddetlenip, bir de ya sonrasında daha nasıl isimler çıkar ortaya diye korkmak türkiye gerçeğinden ne kadar uzakken egemen söylemin ne kadar yakın bir parçası olunduğunu gösterir ancak. korkmayın arkadaşlar ali agop'a topu atınca, berfin ile dinemis de oyunlarına katılmak isteyince bunu okuyan oğuzhan stelyo olmuş olmaz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap