• "beşiktaş'ın gizli tarihi" nam kitabımız siyah kitap etiketiyle çıktı. kitapçılar kapalı olduğu için internet üzerinden satışı başladı.

    handiyse 10 senelik bir çalışmanın ürünü olan bu hatırat, evlerde olduğumuz bu zorlu süreçte, okuru eski istanbul'da gezdirip şehrin kaybolmuş kimi hususiyetlerini ona yaşatabilirse ne mutlu! zira bu bir istanbul kitabı. istanbul, özelde beşiktaş, eski semt çocukluğu ve yaşamı, artık namevcut olan kimi nadide yaşantıların kelimelerle yeniden hayat bulması… meraklısı için viraneler içine gömülmüş bir dolu hazine şahsiyet, hayat ve insanlık anlatısı. istanbul’a ve istanbullulara ithaf ettiğimiz 70 küsur senelik hal tercümemiz.

    balığından kuşuna, nebatından ağacına; çocukluktan bitirimliğe, racona, adamlığa, hocalığa; mûsıkîden sinemaya, sinemadan mimariye, mimariden seramiğe, topraktan betonarmeye, yeraltından yerüstüne bir semti, hassaten bir özel şehri kayıt altına alma ihtiyacıyla yola çıktığımız bu serüvende, dünyanın en kadim ve zengin şehirlerinden biri olan istanbul'un elbette ufak bir kısmını anlatmaya muvaffak olduk. yaşadıkça anlatmaya devam edeceğimiz umudundayım. ahmet hamdilerin, sait faiklerin, abdülhak şinasilerin yaşadığı ve anlattığı bir istanbul'un çocuğu olarak, ustalarım olarak gördüğüm bu yazarların edebi mirasını lâyıkıyla taşıma sorumluluğunu duyan bir yazarım. daha evvel şurada yazmıştım: #68047241. evet, istanbul'un bağrı yanık, "abası yanık" ozanlarından sait faik bu dünyadan göçerken yerine birini bıraktı ve o birini bendeniz tanıdım. işbu kitapta da onu yazdım.

    burada beni okuyup takip edenler var. işbu entry'yi de onlar ve yeni tanıyacaklar için yazıyorum. sevdiğim oğuz atay'ın deyişiyle, "ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?" sen de oradasın, merhaba, ne mutlu yazana ve okuyana.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap