• time dergisinin iki ünlü bilim adamı; richard dawkins ve francis collins ile yaptığı söyleşiyi ve ikilinin evrim, bilim ve tanrı kavramları üzerine tartışmalarını içeren aydınlatıcı makalenin adı.

    bilimin yeteneklerinin nerede başlayıp nerede bittiği, tanrı kavramının tamamiyle pozitif bilimlerin konusu dışında kalıp kalmadığı gibi bugünlerde çok tartışılan konular üzerine iki farklı bakış açısı getirmesi ve bilim felsefesinin kendi içerisinde bilime biçtiği sınırları görebilmek açısından aydınlatıcı bir söyleşi olmuş. özellikle evrim konusu üzerinden konuyu tartışarak dindar ve ateist iki bilim adamının bilim ve tanrı kavramlarını temel bir anlayışa ya da herhangi bir sonuca ulaştırıp ulaştıramayacağını, en azından ortak bir anlayışa varıp varamayacaklarını, merak ediyor insan. tabi ki sonuçta, özellikle de dawkins gibi keskin fikirli bir insan söz konusu ise, bir anlaşmadan çok iki tarafın fikir çarpışmasından öteye gidilemediği aşikar.

    kanımca hem bilimsel tartışma hem de bilimin bir kavram olarak nasıl işlediği ve tanrı inancının günümüzün bu önemli gücü perspektifinden nasıl göründüğü konusunda bilgi sahibi olmak için herkesin okuması gereken ve şiddetle tavsiye ettiğim söyleşidir.

    http://www.time.com/…article/0,9171,1555132,00.html
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap