8 entry daha
  • artık fenerbahçeli oldugunu sözlükten öğrendiğim takvim gazetesi yazar.
    futbolumuzdaki son gelişmeler için yazdıgı yazısı aşağı copy+paste olarak verilmiştir.

    tüp" geçitler!

    garantili şampiyonluk mesajı verenlerin konuşma balonları patladı. içinden gaz sızıyor! geçen yıl nobre'nin elle attığı gol için, "temiz lig istiyoruz" diye pankart açanlar, nobre'yi takımlarına kaptan bile yaptılar. o nobre'nin rize maçındaki delikanlıyı bozan penaltısıyla, şimdi şampiyonluk çığlıkları atıyorlar. alın size temiz bir lig! (ben fenerbahçeli nobre, elle gol attığında, "benim futbolcum elle gol atsa, maçtan sonra rakip takım futbolcularının ayaklarını yıkamaya gönderirdim" diye tepki göstermiştim. beşiktaşlı nobre'nin penaltı yatağına tepki göstermek de hakkım!)

    ***

    adaletsizliğin toplama kampı, 27 haftadır, fenerbahçe'nin verilmeyen penaltılarıyla dolu. o yüzden hiçbir sırrı merak etmiyorum artık. burası türkiye! adamın biri kolundaki saatle bu ülkede şampiyonluk kazandı, siz ne diyorsunuz! ben diyorum ki; fenerbahçe bundan sonra kazanacağı bir penaltı olursa, kesinlikle tribünlere göndersin. taahhütlü mektup yerine. bu ülkeyi kendi çamur karasına benzetenlerin her birine!

    ***

    maziyi hatırlatıp, "bu iş sırayla" diyen varsa, onlar kirin katsayısını hesaplayıp, hanelerine yazabilirler. ama görünen o ki, geçen yılki filmin senaryosunu bu yıl da değiştiremeyecek fenerbahçe. ona kalan en iyi izleyici ödülü olacak yine. çünkü şampiyonluğun tüp geçitlerinde sarı ile lacivert renklere geçiş izni yok. hafta içinde ne yazıyordu gazeteler. "haluk ulusoy, fenerbahçe'ye ceza vermeyin dedi!" bir şey dediği muhakkak! siz gördüklerinize mi inanırsınız, yalan gazetelere mi?

    ***

    kendilerini haklı kılacak her şeyi üretenler ülkesinde, haftanın kritik pozisyonlarına, vicdanınızın ekranından bakın. kayserili tayfun cora'nın nasıl kollandığına, tümer'in penaltısına gözlerini yuman hakemin, adaletin hangi tarafında olduğuna...

    ***

    gelelim istanbul'a... nobre'nin penaltısı, yeni bir delikanlılık kitabıydı da, binlerce kişi alkışladı. baki mercimek sarı kartlı ve rizeli rakibine arkadan kasti harekette bulunuyor. hakem iki metre önündeki harekete ikinci sarı kartı göstermiyor. çünkü berbat oynayan beşiktaş'ı riske atmanın alemi yok. "garantili şampiyonluk mesajları" dağıtan beşiktaşlı yöneticiler, hadi bana adaletin resimlerini de dağıtsın. duvarıma asacağım.

    ***

    görünen bir şey var ki... geçen yıl sinsi ortaklıkla harcanan fenerbahçe, bu yıl da çarmıha gerildi. o çarmıhtan hz. isa'yı kurtarmak bile mümkün ama fenerbahçe'yi asla...

    ***

    rizespor başkanı ekrem cengiz'i gördünüz mü? hakkı yendiği zaman kendini kaybedenlere karşılık, hakları olmadığı halde kazananları gördünüz mü? kendilerine çıkar sağlayan pozisyonlara bugün iştahla kucak açan beşiktaşlı yöneticiler, yarın canları yandığında, hangi hakla isyan edecekler?

    ***

    adalet ya ruhtadır, ya hiçbir yerde. ben kimin şampiyon olduğuna değil... nasıl olduğuna bakarım. şampiyonluğun garantörleri ve sponsorları olan bir ülkede... hakkım olmayanı her daim çöpe atarım. hele gaz kaçırıyorsa
    hakkı yalçın
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap