8 entry daha
  • bir filminde iranlıların oynamasına karar vermiş bu yönetmen. ve halka duyuru yapılmış, muhsin mahmelbaf ın filminde oynamak isteyenler ve bunun için kendisini yeterli görenler, mümkünse oyunculuk deneyimi olanlar gelsin diye.
    mülakat günü binlerce insan toplanmış binanın önüne. muhsin mahmelbaf bunu yorumlarken gülmedi, dalga geçmedi. başvuru kağıtlarını halka dağıtmayı bile denedi, havada kapışılmaya çalışırken hepsi yırtılmasaydı dolduranlardan geri alacaktı da kanımca.
    iranlı bir yönetmen olmak, ülkenizi çok sevmek yahut o ülkeden olduğunuz için kaderinize biraz küs olmak demek. bu yönetmenin farkı da burada, muhsin mahmelbaf ne ülkesinin hatalarını görmeyecek kadar pembe bakıyor, ne de kınıyor, o sadece herşeyin farkında.

    cihan aktaş'ın sözleri daha net tanımlayacaktır sanırım kendisini
    "mahmelbaf siyasetten vazgeçmiyor ama sanatını siyasete ve sloganlara kurban etmeye de razı olmuyor. filmleriyle ilgili tartışmalara girmiyor. herhangi bir gruba veya fikre aidiyeini sadece o dönemdeki geçici, ihtimalen değişebilir düşüncelerini ve ruh halini filme yansıtıyor"

    yönetmenin türkçeye çevrilmiş "sultan havuzu" isimli bir kitabı da bulunmaktadır.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap