2 entry daha
  • t: 1999 yılında yapılan bir haberde karşımıza çıkan emniyet memuru.

    --- spoiler ---
    telekulak operasyonunda görevden alınan polislerin sayısı bir düzineye tamamlandı. ankara emniyet müdürlüğü istihbarat daire başkan yardımcısı mehmet gümüş de dün görevden alındı. telekulak soruşturması çerçevesinde, ankara emniyet müdürü cevdet saral, yardımcısı osman ak, istihbarat daire başkanı sabri uzun, istihbarat müdürü ersan dalman ve yardımcısı zafer aktaş'la birlikte toplam 11 görevli, izinsiz ve keyfi izleme yaptıkları gerekçesiyle açığa alınmıştı. mehmet gümüş de dün, başka bir göreve atanmak üzere emniyet genel müdürlüğü emrine verildi.

    hürriyet'in, ‘tele-şok’ manşetiyle ortaya çıkardığı telekulak skandalına el koyan ve ‘dinleme çetesi’ kurdukları iddiasıyla soruşturma başlatan ankara dgm cumhuriyet savcısı nuh mete yüksel, ilk aşamada ifadesini alacağı emniyet görevlilerini belirledi.

    içişleri bakanı sadettin tantan tarafından görevden alınan ankara emniyet müdür yardımcısı osman ak, ankara terörle mücadele şube müdürü ersan dalman, ankara organize, silah ve kaçakçılık şube müdür yardımcısı zafer aktaş'ı dgm ifadeye çağıracak. savcı yüksel, soruşturmayı tck'nın 313. maddesindeki, ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturma’ suçundan yürütüyor.
    --- spoiler ---
    kaynak
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap