• 2 gün önce istanbul'da yaşadığım olay. başlık her ne kadar gülünç dursa da durum hiç de öyle değil.

    oturduğum apartmanın hemen yanı boş bir arsa. daha önce başka bir bina varmış, yıkılmış, yerine de hiçbir şey yapılmamış. yıllardır öyle duruyor, yüksek otlar falan vardı en son. geçen gün belediyeden geldiler; ağaçları, otları kestiler, yeri düzleyip gittiler.
    bu arsa da normalde 10-15 kedinin dönüşümlü olarak ev bellediği bir arsa. orta boy bir kedi evi de var. bazen de köpekler geliyor.

    önceki gün camdan arsaya bakarken dikkatimi çekti, inanamadım. kedi yavrusu gibi görünüyor ama hareketi, vücut şekli tutmuyor. basbayağı guinea pig, kedi evinin yanında. sağında ve solunda birer kedi uzanmış, arkasındaki duvarın üstüne de başka bir kedi çıkmış, hareket etsin de yakalayalım diye bekliyorlar. orada bırakmanın cinayet olacağını fark ettik ve rahmetli hamsterımızın eşyalarının en azından kritik anda kurtarıcı olacağını düşünerek aşağı indik. 15-20 dk'lık kovalamacanın sonunda kendisini yakalayıp geçici yuvasına koyduk. kedi evinin altına kendine yuva yapmış, bir de komşusu vardı: kirpi.

    şu an yanımda, sakin sakin uyuyor. geldiğinden beri çok uyudu. komşular neredeyse iki ay önce onu gördüklerini söyledi, eğer öyleyse bu hayvan iki aydır bir gözü açık uyuyor olmalı. ne yiyor, ne içiyor hiç girmiyorum bile. sadece şunu söyleyeceğim, bir heves alıp sıkılınca sokağa attığınız her bir zavallı canın günahı sizin boynunuzda. her şey bir yana, bu hayvan fare-tavşan-sincap arası bir şey. bu hayvan sokakta yaşayamaz. ne düşünerek sokağa attın şerefsiz?

    yakalama anının, komşu kirpinin ve pigin yakından çekimlerinin olduğu bir video çektim. ilginizi çekerse izleyebilirsiniz. ama lütfen, lütfen çocuklarınıza sırf sussunlar diye hayvan almayın. lütfen hayvanlarınızı sokağa atmayın. lütfen bir guinea pig alıp onu kedilerin ortasına bırakacak kadar aşağılık olmayın.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap