2655 entry daha
  • el sikini görmeyen kendi sikini keser sapı sanırmış misali dünyanın en demokratik ülkelerinin birinden canhıraş savunulan ülke. herif çinin binde biri kadar bile baskı olmayan, ortalama insanı çindekinden daha rahat yaşam süren ülkemizden ilk fırsatta ya daha fazla gelir ya daha fazla demokrai için avusturyaya göçmüş. çinin daha kapısının önünden geçmeyen adam, orada yaşayanların söyledikleri yanlış, benim söylediğim doğru diyor. kaynak olarak da her yerinde yüz tanıma sistemi olan sokaklarda yapılmış sokak röportajlarını falan gösteriyor. çin çok cici ticatette çok eşit diye attığı kaynakta avrupa firmaları çin'de, çinli firmaların avrupa'da olduğu kadar rahat değil, bir çok sorun çıkarıyorlar falan yazıyor. kendi yazdığını kendi yalanlıyor verdiği kaynaklarla. daha bunun gibi bir çok örnek var.

    şimdi de kanadanın suçlu iade anlaşması nedeniyle ülkeden çıkmak hariç her şeyi yapabilen bir kişinin neden tutulduğunu sorguluyor. kanadayı ilgilendiren ne var diyor. suçlu iade anlaşması olabilir mi? bir de kanadada olay oldu diyor. acaba ne hikmetse hemen ardından kanada vatandaşlarının bir anda idama mahkum edilmesi olabilir mi bu olayların sebebi? bunu derken de brunson konusunda salınmasına karşı çıktığına eminim. amerikalı kişi kesinlikle salınmamalı. çinli olursa hiç tutulmamalı.

    uzay çalışmalarında bile en ufak bilgi vermeyen, yapay ay(bildiğin ışığı odaklayan/yansıtan dev ayna) yapacağım diye istediği an dünyadaki herhangi bir bölgeyi yakmayı amaçlayan bir proje yapmaya çalışıp, millet kazan kaldırınca bokunu çıkardığını anlayıp vazgeçen, covid sürecinde her türlü delil karartma ve dezenformasyonu yapan, en büyük müttefikleri rusya, kuzey kore ve iran gibi inanılmaz demokrat ve şeffaf ülkeler olan ülkenin de bu idam cezalarında eminim çok doğru yargılama yaptığına. ne hikmetse koca çin'de yabancılardan sadece kanada vatandaşı olanlar böyle uyuşturucu ticareti yapıyor. bizde de bir ergenekon balyoz falan vardı mesela, fethullahçıların yaptığı, onda da kumpas diyen kimse anlatamamıştı. sahte olduğu kanıtlı(belge tarihinden sonra çıkan fontla yazılmış belgeler gibi) tonla delil kabul edilip ceza verilmişti. aynı hesap. şimdi bunda da abd sahip çıkıyor falan der. evet abd sahip çıkıyor fethullaha da konu o değil. saptırmayı sever çünkü, baştan engelleyeyim

    neyse bu ülkenin savunucusu keşke o kadına ilk ben tecavüz etseydim falan diyen, daha buna benzer çok hareketi olan ruh hastası olduğu net belli bir lideri de zaten onurlu kabul ediyor sırf çin'e yakın diye. kendisi de zaten magandanın birinin biçtiği bir kız için geçen gün reddettiğin çocuklar seni kabul etmez artık falan diyor. zihniyet bu kadar hastalıklı.

    çin'i savunan zihniyetten çok bir şey beklemiyorum ben. şurada yazdığı ve savunduğu şeyleri avusturya mahkemelerine taşısalar adam toplum için tehdit diye deport bile edilebilir.

    edit: sığır adam diyor ki çin'deki antidemokratik hükümeti, baskıcı rejimi, duterte gibi sapık liderleri savunmak ile yaşadığım yerin ne alakası var. birader diyoruz ki, demokrasinin iyi gittiği bir yerden baskıcı hükümeti savunuyorsun, diyor ki, gittiğiniz yere göre düşünceniz değişecek mi? ulan kimse sana komünizmi kapitalist ülkeden niye savunuyorsun demiyor. adamlardaki antidemokratik her harekete niye kılıf uydurmaya çalışıyorsun avrupa'nın göbeğinden diyor. baskıcı rejimi, insanlara zulmü niye mazur göstermeye çalışıyorsun her türlü rahatlığın içinden diyor. sığır gibi gidip "kolombiya'ya gidip uyuşturucu kötü deyince, menbaana gidip niye eleştiriyorsun" demek ile aynı mı beynine soktuğum. birinde yarak gibi, insanlara zulmeden, kısıtlayan bir şeyi, kendi tercihin ile gittiğin, yaşam olarak seçtiğin ve de seçiminde ısrar ettiğin o yarak gibi şeyin tam zıttı yerden övüyorsun, ötekinde zararlı bir şeye zararlı diyorsun, bunları bir tutmak anca senin seviyende zeka ile mümkün. gerizekalı mısın nesin anlamıyorum ki?

    ayrıca tarafsız ülke ne amına koyayım? nato'da olmayınca adamların bir yakın ilişki kurduğu ülke, bir yönetim biçimi yok mu? tarafsız ülke de tarafsız ülke diye ne ötüyorsun boyuna? mesela almanya nato'ya taraf, çin ile anlaşma yapıyor diyorsun. şimdi almanya nato'ya karşıt mı oluyor a nöronsuz beyin. yarın savaş çıksa 2 taraf olduğunda avusturya avrupa'nın ortasında, tam göbeğinde sik kadar askeri ile "heyoooo ben tarafsızım ben tek siz hepiniz" falan mı diyecek sanıyorsun? bir gece ansızın 51 viyana, 52 salzburg yaparlar. neyin tarafsızlığı? barış döneminde nato'yu kim sikliyor? nato 2. dünya savaşı sonrası sovyet yayılımına karşı oluşturulmuş askeri bir birlik. bu kadar. çok tarafsızlık diye övünüyorsan dön ülkene bak nato'ya posta koydu s400 aldı. ne sikim oldu? bulgaristan, slovakya, yunanistan'da s300 var, ne oldu? hani nato? s400 için karşı olmalarının sebebi "friend & foe" olayından başka bir bok değil. sana sattıkları s400 senin ulaşamadığın bir kod yüzünden alman'ın uçağını düşürebilir. tek endişe bu. başka bir sikim değil. avusturya kağıt üzerinde "tarafsız" ama pratikte sistem full nato, onu ne yapıcüük?
1865 entry daha
hesabın var mı? giriş yap