7 entry daha
  • 30 ağustos 2007

    medya kuruluşlarından bu güzel günün halka yansıması, selamların verilip verilmemesi, kimin kime nasıl göründüğü vs...

    kara harp okulundaki mezuniyet törenlerindeki izlenimlerimi biraz olsun anlatmak isterim.

    tören alanında dizilmiş 800 küsur mezun olacak teğmen, bir o kadar alt sınıf öğrencileri ve 5000 den fazla tahmin ettiğim izleyici, heyecanla beklemekte. elimizdeki davetiyede kimin ne kadar konuşacağı, neyin ne kadar süreceği dakika dakika yazılmış. kara harp okulunun girişinden itibaren disiplin ve düzen kokuyor her yer.

    cumhurbaşkanının tören alanına girmesiyle başlıyor bando çalmaya. hemen yanındaki locada oturuyoruz. herkes meraklı. büyükanıt ve diğerleri acaba cumhurbaşkanını selamlayacak mı?

    yapılan konuşmalar esnasında her atatürk ve laiklik sözcükleri geçtiğinde başka türlü bir alkış kopuyor alandan. ve genç teğmenlerin konuşmaları, diplomalarını alışları, sancak teslimi, seyircileri selamlamaları ayrı bir gurur veriyor insana. "bugün, vatanı için canını verecek olan, başkomutan atatürk'ün çizdiği yolda ve onun öğrettiği ilkelerle giden 800 küsur tane daha askerim yurdumun çeşitli bölgelerine dağılacak".

    tören bitiyor, tüm anneler babalar teğmenlerinin koluna giriyorlar. fotoğraflar çektiriliyor, ikramlar dağıtılıyor. ben de giriyorum teğmenimin koluna. muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda. kimin asil kan taşıdığını herkes biliyor. kimin kimi selamladığının ne önemi var?
2868 entry daha
hesabın var mı? giriş yap