9 entry daha
  • algıyı yönetme çabasıdır.

    şimdi iktidarda icraat namına bir şey yok, onda hemfikiriz sanırım. icraat yapamayan iktidarlar mış gibi yapmayı ve bunun üzerinden siyasi kazanım elde etmeyi yeğlerler. iktidar olarak kalabilmek adına yapabilecekleri yegâne şeyi yapar ve algıyı yönetmeye oynarlar.

    üretim bitmiş, fabrikalar kepenk kapatmış, işçiler sokağa atılmasın diye yasa üzerine yasa çıkartılmış, dolar- euro- altın uçmuş, ikinci el araba ve ev fiyatları fezaya çıkmış, ekmek bile zamlanmış, memleket samanı bile ithal eder hale gelmiş, kurbanlık namına eti bile üretememiş avustralya'dan kurbanlık getirir olmuş, müteahhitler (hepsi değil, bağzıları elbette) ve tavuk dönerciler dışında herkes işinden gücünden olmuş, esnaf kirasını ödeyemez hale gelmiş, bankalar kredi vermez olmuş, millet sigortasını ödeyemez halde, işsizler bulamadıklarından iş aramaktan vazgeçmiş, .....

    ne yapacaklar yani? "biz batırdık, beceremedik" mi diyeceklerdi? ellerinde kala kala bir algı kaldı. stepnesi ile damadı ile uzaktan eğitim sistemi çökünce sevinç duyan bakanı ile twitter üzerinden algı kasıyorlar.

    dünyanın her yerinde ekonomik ve sosyal yönden yeterli bir yaşam süremeyenler değiştirir iktidarı. bizde ise fakirler şükrediyor. daha kötüsünün olmasından korkarak adım atmamayı yeğliyorlar. "iş yok, aş yok, daha kötüsü ne olabilir ki" diye düşünmeden.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap