2 entry daha
  • açıklamayı tersinden okuyan ve işine geldiği yorumlayan, insanlara da işine geldiği gibi aktarmayı görev bilmiş bünyelerin feryat ettiği yasak. teröristler tarafından saldırıya uğramış, çalışanları öldürülmüş bir kurumun yas tuttuğu dönemde onunla ilgili protesto yürüyüşleri düzenlemek, en hafif tabirle ayıptır ve vicdansızlıktır. nitekim ilgili güvenlik sorumlusu da bu yönde açıklama yapmış, yasağın nedeninin bu olduğunu belirtmiş.

    ama toplum içinde olduğu gibi sözlükte de bulunan art niyetli ve vicdan yoksunu kimseler, birden bire özgürlük ve demokrasi savunucusu kesilmiş. tabii bunu yaparken haberi kendi işlerine geldiği gibi aktarmışlar ki, haberi okuyan kitle kendilerine hak versin. nasılsa bizim insanımızın bir haberin kaynağını ve detaylarını araştırma huyu yok. iyi niyetli ve vicdan sahibi sözcük kullanıcıları için haberin detaylarını paylaşıyorum:

    "fransa ve avusturya'da meydana gelen terör saldırılardan sonra avrupa'da, terör kurbanlarının yakınlarıyla birlikte yas tutulduğunu belirten frank, "tam bu sırada özgür ve dünyaya açık kentimizde hiciv dergisi charlie hebdo'ya karşı bir gösteri düzenlenecek olmasını tahammül edilemez buluyorum" ifadesini kullandı.

    frank, bunun terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının duygularını da inciteceğini söyledi.

    toplanma hakkı ve ifade özgürlüğünün yüksek değerler olduğunu aktaran frank, ancak toplumsal barış konusundaki sorumluluğun ve ortak değerlerin gerilimin daha fazla artmasına izin vermemeyi gerektirdiğini kaydetti."
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap