39 entry daha
  • eve oksimetre almak duyduğum en saçma öneri olabilir. kan oksijen düzeyinin düşmeye başladığı duruma artık erken yakalandı denemez. işe yarar birkaç yol bir hekim olarak söyleyeyim:

    akciğere inmeyi hastalığın ilerlemesi olarak anlarsak en işe yarar yöntem: hafif nezle bulguları olana bile pcr çalışılmalı ve hidroksiklorokin+ favipiravir başlanmalıdır. yani evde kös kös öksürmeyi bekledikten sonra tanı ve tedaviye geçmekle erken yakalayıp ilaçlara başlamak arasında muazzam fark oluyor. özellikle hidroksiklorokin erken başlanırsa yoğun bakım ihtiyacını ve ağır pnömoni riskini anlamlı ölçüde azaltıyor. aleyhinde çok şey duyup okumanız mümkün, klinik gözlemler korkulacak yan etkileri olmadığı ve virüsün hücre içine girişini engelleyerek erken dönemde çok faydalı olduğunu gösteriyor. kutusu birkaç bin dolarlık etkisi şüpheli ilaçları parlatma gayretinden nasibini alan bir ilaç.

    beslenmeniz normalse d ve c vitamini eksikliğine neden olacak bir durum yoksa, kendinize vitamin yüklemekle, saçma sapan otları çöpleri yiyip içmekle uğraşmayın, bunlardan büyük faydalar da beklemeyin. eksik varsa yerine koyalım tamam. vitaminler mikrogram düzeyinde etkilidir, kaldı ki bu hastalığın en önemli sorunlarından birisi sitokin fırtınası denilen aşırı immun yanıttır. o sırada bağışıklığı baskılamak için kortizon bile verilir.

    maske kullanımı, sosyal mesafe, kalabalık yerlerden uzak durma ve hijyen tedbirleri gibi durumlar hastalığın "akciğere inmesini" daha ucuz ve kolay şekilde de çözebilir. yalnızca tedavi edici ya da enfekte olduktan sonra işe yarayacak yöntemleri konuşmak yetmez, koruyucu tedbirleri çok daha fazla önemsemek gerek. yani her gün vitamin içiyor ama bir odada 10 kişi toplanıp muhabbet ediyorsan düzeltmen gereken kısım vitaminlere bir de çinko eklemek değildir.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap