66 entry daha
  • federasyona kayitli poodle bakın. şimdi bir iki cahil duyuyor gibiyim..vayy " insanın şeceresi var mı " diye. elindeki kimlik ne? diyelim şecere gereksiz ve bir can aldınız. 1 yasina geliyor ve koşarken ciyak ciyak bağırmaya başlıyor . kemikleri ağrıyor. çünkü aldığınız köpeğin annesi bir hayvanın eline geçmiş. kuluçka makinesi olarak kullanılmış. genetik rahatsızlığını da doğurduğu yavrulardan birine geçirmiş. ama şecereli üretimde bu olmaz. öyle bir anneden doğan bebekler üretim izni alamaz.

    bu işi dünyada ciddiyetle yapan federasyon fci'dir. türkiye'deki temsilcisi de kif'dır. memnun olmayan var ama konumuz bu değil. türkiye de bulunan diğer federasyon da avkıf'dır. ülkemizde daha çok büyük ırk sahipleri avkıf'ı tercih etmektedir. bunun detayları bir başka başlık konusudur.

    siz siz olun şeceresiz köpek almayın. kuluçka makinesi gibi kullanılan canlara destek vermiş olursunuz. bu arada aşi karnesi şecere demek degildir. şecere farklı bir belgedir. türkiye'deki kıf'ı arayıp yetistiricinin bünyelerine kayıtlı olup olmadığını belgenin gerçek olup olmadığını teyit edebilirsiniz
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap